Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Legyen sikeres és élvezetes a veganuár ezzel az 5 vegán recepttel!

2021. január 12. - Ági Helló Curry

2014-ben indult a kezdeményezés, hogy januárban próbáljuk ki a vegán életmódot. Ezt hívjuk Veganuarynak, magyarul veganuárnak. Még ha nem is vegetáriánus vagy vegán az ember, néha egy kis komfortzónából való kilépés nem árt. Az ünnepek után pedig kifejezetten felüdülés a szervezetnek a sok zöldség és gyümölcs, amelyek ugye a vegán életmód elengedhetetlen alapanyagai.

Nem olyan egyszerű hirtelen vegán módon étkezni, kevés recept jut eszünkbe, hisz nem ezt az életmódot szoktuk meg. A sikeres projekthez segítségül hoztam 5 vegán indiai receptet. Van még ezeken kívül is a blogon, azokat ITT találjátok:-)

1 leves, 2 főétel, 1 sós csemege és 1 desszert vár most rátok. Jó kalandozást!

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)

es_1610100623497.jpg 

Masala rizs

Nagyon gyorsan elkészül, akár "home office ebéd" vagy "későn értem haza vacsora" is lehet. A rizsnél az a cél, hogy szép pergős, különálló rizsszemek legyenek jó fűszeresen, hogy ne maradjon a végén hiányérzetünk.

Recept ITT!

 

Szamósza

Mit kell tudni a szamószáról? India legnépszerűbb sós csemegéje. Több változata van. Nem lehet nem megenni az összeset. Ja és az illata kilóméterekről kiszúrható. Ha még nem ettél, bűn nem kipróbálni. Ha meg már ettél, meg kell csinálnod otthon is!

Recept ITT!

 

Spenótleves pirított csicseriborsóval

Két szuperegészséges klasszikus alapanyag, lágy krémes főzelék, roppanós feltéttel. Tuti páros.

Recept ITT!

 

Rajma, azaz szárazbabcurry

Valójában egy indiai fűszeres babfőzelékről beszélünk, nevezhetjük bab currynek vagy masalának is. Indiában a hüvelyesekből készült ételeket dalnak nevezik. A fekete és barna lencséből készült fogást dal makhaninak, a vörös lencséből készültet masoor dalnak,  csicseriborsóból készültet pedig chana dalnak hívják. Közel sincs vége a listának, alapanyagtól, főzési technikától, régiótól is függ az elnevezés. A rajma a vesebabból készült Észak-indiai, punjabi verzió.

Recept ITT!

 

Indiai banán palacsinta

Természetesen szükséges egy édesség is a felsorolás végére:-). A kela malpuát reggelire és desszertnek is fogyaszthatjuk, népszerű édesség a Diwali, azaz a fény ünnepén. 

Recept ITT!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr2116376786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása