Aki járt már indiai étteremben, az tudja, hogy a naan az egyik legfinomabb és emiatt is a legnépszerűbb lepénykenyér. Olyannyira, hogy a blogomon is mindent vitt az alap recept. Ez a recept a tawa naan, azaz serpenyős naan verzió. Mert ugye az eredetit a kemence falán készítik, de arra azért nincs mindenkinek lehetősége. A minap egy jó fokhagymás verzióra vágytam a paneer butter masala mellé. És íme a recept, nem sokkal bonyolultabb:-)
Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
Rövid videó a sütési technikáról ITT!
Hozzávalók a naanhoz (6 nagyobb, vagy 8 kisebb darabhoz):
35 dkg finomliszt
1-2 dl langyos víz
2 evőkanál sűrű joghurt
2 teáskanál instant élesztő
1 teáskanál cukor
1,5-2 teáskanál só ízlés szerint
Kb. 1 ek olaj
kis tálkában hideg víz
Hozzávalók a kenéshez:
5 dkg vaj
2 nagy gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi friss aprított koriander levél vagy petrezselyem
A naan elkészítéséhez a methodika ITT elérhető.
A kenegetőt a tészta begyúrása után készítettem elő. Egy tálkában felolvasztottam a vajat, hagytam kicsit visszahűlni, hogy ne legyen meleg, de folyékony legyen. Belereszeltem a fokhagyma gerezdeket és beleszórtam a friss koriandert. Átkevertem és félretettem.
Utána már csak egy feladat van vele, minden egyes naant, miután kisült, ezzel a keverékkel kell megkenni. Egyszerűen kiskanállal rátettem a naanra egy adagot és elkenegettem rajta.
Kész is, ha naan imádók vagytok, akkor ez is kötelező darab:-)
Jó étvágyat!