Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Kardamomos mangó lasszi

2018. szeptember 05. - Ági Helló Curry

Volt még egy mangóm otthon, amivel már nem nyernék mangószépségversenyt. Szegénnyel jól elbántam, elárvultan kicsit megrogyva feküdt a gyümölcskosárban. Ám hogy ne érezze úgy, hogy feleslegesen ért meg, mentőötletként mangó lasszit varázsoltam belőle mindkettőnk megelégedésére.

Volt már mangó lasszi recept itt a blogon, ez a recept csak icipicit tér el az előzőtől. Ez az egy pici momentum egy fűszer, a kardamom, ami annyira megváltoztatja az egész ital karakterét, hogy megérdemelt egy külön bejegyzést.

A kardamom egy olyan indiai eredetű fűszernövény, amely jellegzetes aromájával melenget, segíti az emésztést, a zsíros ételek feldolgozását. Étkezés előtt fogyasztva étvágygerjesztő hatású. Sőt, kellemetlen lehellet esetén is segít, mert antibakteriális hatású. És végül, de nem utolsó sorban finom:-)

img_20180826_164619.jpg

Hozzávalók 4 kis pohárnyi adaghoz:

1 db mangó

4 dl natúr joghurt

2 dl víz

1-2 evőkanál nádcukor

3 db zöld kardamom

 

A mangót megpucolom, magtalanítom, a kardamomokat feltöröm egy mozsárban, a héját eltávolítom és a kis magokat apróra töröm. A mangót és a kardamomot összeturmixolom vagy botmixerelem, hozzáadom a joghutrtot, vizet, cukrot, még egyszer turmixolok egyet rajta és kész is.

Az indiaiak sokkal édesebben isszák, mint én. Javaslom elsőre tegyetek bele csak minimális cukrot, ha édesebben szeretitek, azt menet közben lehet pótolni.

Kész is, 5 perc.

Egészségetekre!

 

img_20180827_072730.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr4614223203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása