Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Rólam

2016. november 22. - Ági Helló Curry

Sziasztok!

Gócs Ágnes vagyok. Dolgozom, gyermekeket nevelek, szervezem a család életét, kertészkedek és persze élek az egyik legnagyobb szenvedélyemnek: sütök, főzök. 
 
Honnan jött India? Onnan, hogy még gyermek voltam, amikor édesapám munka miatt 2-szer is láthatta ezt a megosztó országot. Mesélt sok történetet, mutogatta a fényképeket és hozott haza jónéhány használati cikket, meg pár üveg chili szószt. Csípőssége ellenére gyorsan lába kélt a chilinek:-). A hozott tárgyak színe, anyaga, illata elvarázsolt, azonnali kötödést alakított ki köztem és India között.
India még vár rám, de már felkészíttettem a családot, hogy pár éven belül anya lelép egy hónapra. Viszonylag jól fogadták, rövid választ adtak: kizárt dolog anya! Tehát ezen még dolgozom.

Egyszer édesanyám még a 90-es évek elején talált egy currys receptet  az újságban és meglepetésként megcsinálta édesapámnak, hogy felidézhesse az indiai emlékeket. Ugyan Ő inkább maradt a rakott krumpli mellett, de engem lebilincselt vele, azonnal szerelem lett:-) Persze az évek során megtanultam, hogy a curry fűszerkeverék így ebben a formában nem létezik Indiában, de erről majd később, mégsem lehet minden poént lelőni előre:-)
 
Kis hazánkban az indiai gasztronómia még csak most kezdi bontogatni szárnyait. Szerencsére van már jó néhány étterem, ahol igazán finomat ehetünk. Azonban ha otthon szeretnénk főzni valamit, nem is olyan egyszerű magyar nyelvű receptet találni. Ebben fogok segíteni nektek.

Az itt található receptek garantáltan sokszor kipróbáltak, hagyományosak, izgalmasak; indulhat a főzés:

Azaz Helló Curry, irány az indiai gasztrotúra!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr9111988066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása