Nagyon kellett már egy indiai reggeli. Volt egy adag formakenyér a tartóban, úgy hogy már este kifundáltam ezt a mai reggelit. Nem kell hozzá sok minden, kicsivel több idő csak, mint az egyszerű bundáskenyér. Azt is imádom, de nagyon, de ez most ízorgia lett:-)
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)
Hozzávalók:
4 szelet toast kenyér
4 db tojás
vagy 4 szelet formakenyér, ez vastagabb
5 db tojás
1 kis fej lilahagyma
1 zöld chili vagy fél teáskanál vörös chilipor
1 teásknaál kurkuma
1 teáskanál só
1 jó evőkanálnyi friss, aprított koriander levél
1 evőkanál ghee vagy olaj
Egy serpenyőt kikészítek, a gheet vagy olajat is odakészíte mellé.
A lilahagymát megpucolom és apróra vágom, a chilit és a koriandert is apróra vágom. Egyben fog bekerülni a tojásba. A tojásokat felütöm egy tálba, a porfűszereket beleszórom. A kurkumát kifejezetten elszórva teszem bele, mert ha egyben beleborítom, csomósabb marad, nehéz kikeverni. Felverem a z elegyet kézzel, könnyedén, hozzáadom a hagyma, chili, koriander hármast. Átkeverem.
A serpenyőt felhevítem, beleteszem a ghee vagy olaj felét. A tojásba beleforgatok egy szelet kenyeret. Na, ne legyünk naivak, a sűrűje nem fog egyből ráragadni, azt kicsit kézzel rá kell segíteni. Illetve a toast kenyér pillanatok alatt képes elázni, tehát gyors mozdulatra lesz szükség. A formakenyérnél picivel több időnk van. A zsiradék felhevült a serpenyőben, mehet rá a tojásba forgatott kenyér. Először arra figyeljünk, hogy azon az oldalán, ami a serpenyőre kerül, azon legyen "sűrűje". aztán ahogy rátettük, a nyers felére mehet még egy kicsi. Ha az alja kész, megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük.
Így teszünk a többivel is, ennyi az egész. Tökéletes mellé a paradicsom, uborka, hagyma. Ha durván csípősre csináltuk, elfér mellé egy kis joghurt is.
Jó étvágyat hozzá!