Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Indiai bundás kenyér

Masala bread toast

2021. augusztus 15. - Ági Helló Curry

Nagyon kellett már egy indiai reggeli. Volt egy adag formakenyér a tartóban, úgy hogy már este kifundáltam ezt a mai reggelit. Nem kell hozzá sok minden, kicsivel több idő csak, mint az egyszerű bundáskenyér. Azt is imádom, de nagyon, de ez most ízorgia lett:-)

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)

20210815_081610.jpg

Hozzávalók:

4 szelet toast kenyér

4 db tojás

vagy 4 szelet formakenyér, ez vastagabb

5 db tojás

1 kis fej lilahagyma

1 zöld chili vagy  fél teáskanál vörös chilipor

1 teásknaál kurkuma

1 teáskanál só

1 jó evőkanálnyi friss, aprított koriander levél

1 evőkanál ghee vagy olaj

 

Egy serpenyőt kikészítek, a gheet vagy olajat is odakészíte mellé.

A lilahagymát megpucolom és apróra vágom, a chilit  és a koriandert is apróra vágom. Egyben fog bekerülni a tojásba. A tojásokat felütöm egy tálba, a porfűszereket beleszórom. A kurkumát kifejezetten elszórva teszem bele, mert ha egyben beleborítom, csomósabb marad, nehéz kikeverni. Felverem a z elegyet kézzel, könnyedén, hozzáadom a hagyma, chili, koriander hármast. Átkeverem. 

A serpenyőt felhevítem, beleteszem a ghee vagy olaj felét. A tojásba beleforgatok egy szelet kenyeret. Na, ne legyünk naivak, a sűrűje nem fog egyből ráragadni, azt kicsit kézzel rá kell segíteni. Illetve a toast kenyér pillanatok alatt képes elázni, tehát gyors mozdulatra lesz szükség. A formakenyérnél picivel több időnk van. A zsiradék felhevült a serpenyőben, mehet rá a tojásba forgatott kenyér. Először arra figyeljünk, hogy azon az oldalán, ami a serpenyőre kerül, azon legyen "sűrűje". aztán ahogy rátettük, a nyers felére mehet még egy kicsi. Ha az alja kész, megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük.

Így teszünk a többivel is, ennyi az egész. Tökéletes mellé a paradicsom, uborka, hagyma. Ha durván csípősre csináltuk, elfér mellé egy kis joghurt is.

Jó étvágyat hozzá!

20210815_080259.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr4016659756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.08.16. 17:05:28

4 szelet kenyérhez, még ha az vastagabb is, luxus az 5 tojás, elég az kettőhöz is, 2 ek. tejjel szaporítva.
süti beállítások módosítása