A pudla nem más, mint egy csicseriborsólisztből készült palacsinta tele minden jóval. Kamu rántotta:-) De tényleg, ugyanis a tojást nem fogyasztók ebből készíthetnek omlettet maguknak. És mivel csicserilisztből van, ezért gluténmentes is. No meg vegán, szóval tényleg ez a vegánok rántottája. Ezer módon variálható.
Élményfőzés workshopom infói --> indiai élményfőzés
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó liszt
1,5 cm-es gyömbérdarab lereszelve
1 teáskanál só
1 teáskanál kurkuma
fél teáskanál vörös chili por
1 teáskanál ajwain mag (elhagyható)
fél teáskanál asafoetida (ez is elhagyható, ha nincs)
1 evőkanálnyi friss zöld aprított koriander
kb. 2 dl víz
zsíradék a sütéshez (olaj, kókuszzsír, ghee, egyéb)
Az alap az alábbiakkal bővíthető:
1 kis fej vöröshagyma felkockázva
1 kis paradicsom összekockázva
1 kis zöld kalifornia paprika felkockázva
1 kis répa reszelve
maradék paneer és bármilyen egyéb a rántottába is leképzelhető zöldségféle
A csicserilisztet összekeverem a fűszerekkel. A zöldségeket megmosom és felaprítom. Mivel palacsinta jellegű lesz, ezért érdemes mindent apróra darabolni, répát reszelni, stb. Beleszórom a zöldségeket. Átkeverem és felöntöm 1 dl vízzel. Jól összekeverem és most már csak annyi vizet teszek hozzá, hogy palacsintánál kicsit sűrűbb legyen a massza. Süthetem azonnal is, és pihentethetem is. Ha pihentetem, akkor a só hatására a zöldségek levet ereszthetnek benne, emiatt sütés előtt ha kell, lehet még csicseri liszttel sűríteni.
Közepes lángon felhevítem a serpenyőn a zsíradékot. Merőkanállal rámerek egy adag tésztát, elegyengetem. Én olyan arasznyira szoktam ezeket sütni. Amikor megsült az alja, ez olyan 1 perc, akkor fordítom. Megsütöm a másik oldalát is és már kész is van. Nem sok meló:-)
Jó étvágyat hozzá!