Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Pudla

2025. január 22. - Ági Helló Curry

A pudla nem más, mint egy csicseriborsólisztből készült palacsinta tele minden jóval. Kamu rántotta:-) De tényleg, ugyanis a tojást nem fogyasztók ebből készíthetnek omlettet maguknak. És mivel csicserilisztből van, ezért gluténmentes is. No meg vegán, szóval tényleg ez a vegánok rántottája. Ezer módon variálható.

Élményfőzés workshopom infói --> indiai élményfőzés

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry


20250122_170945.jpg

 

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó liszt

1,5 cm-es gyömbérdarab lereszelve

1 teáskanál só

1 teáskanál kurkuma

fél teáskanál vörös chili por

1 teáskanál ajwain mag (elhagyható)

fél teáskanál asafoetida (ez is elhagyható, ha nincs)

1 evőkanálnyi friss zöld aprított koriander

kb. 2 dl víz

zsíradék a sütéshez (olaj, kókuszzsír, ghee, egyéb)

Az alap az alábbiakkal bővíthető:

1 kis fej vöröshagyma felkockázva

1 kis paradicsom összekockázva

1 kis zöld kalifornia paprika felkockázva

1 kis répa reszelve

maradék paneer és bármilyen egyéb a rántottába is leképzelhető zöldségféle

 

A csicserilisztet összekeverem a fűszerekkel. A zöldségeket megmosom és felaprítom. Mivel palacsinta jellegű lesz, ezért érdemes mindent apróra darabolni, répát reszelni, stb. Beleszórom a zöldségeket. Átkeverem és felöntöm  1 dl vízzel. Jól összekeverem és most már csak annyi vizet teszek hozzá, hogy palacsintánál kicsit sűrűbb legyen a massza. Süthetem azonnal is, és pihentethetem is. Ha pihentetem, akkor a só hatására a zöldségek levet ereszthetnek benne, emiatt sütés előtt ha kell, lehet még csicseri liszttel sűríteni.

Közepes lángon felhevítem a serpenyőn a zsíradékot. Merőkanállal rámerek egy adag tésztát, elegyengetem. Én olyan arasznyira szoktam ezeket sütni. Amikor megsült az alja, ez olyan 1 perc, akkor fordítom. Megsütöm a másik oldalát is és már kész is van. Nem sok meló:-)

Jó étvágyat hozzá!

 

süti beállítások módosítása