Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Klasszikus meggyes pite

2018. június 10. - Ági Helló Curry

Van az úgy, hogy az ember lánya nem vágyik semmi cécóra, csak vissza a gyökerekhez, akár egy egyszerű süti képében is. És igen, gondolkodtam is rajta, hogy nem-e nagy eretnekség egy indiai főzőblogra nem indiai ételt feltenni. Eretnekség ide vagy oda, a meggyes pitét imádom, itt a helye. Már csak azért is, mert a magyar konyhát pont annyira szeretem, mint az indiait. És főzöm is rendszeresen.

Úgy hogy tádámm: íme egy pillanatok alatt összedobható, egyszerű, ámde igazi klasszikus, házias meggyes pite!

 35001836_649268898756087_2163711688006696960_n.jpgHozzávalók:

60 dkg kimagozott meggy

25 dkg liszt

4 tojás

4 ek cukor

2 dl tej

2 teáskanál sütőpor

 

Előkészítek mindent, egy kb. 22*28-as tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőt bekapcsolom 180 C'-ra (hőlégkeveréses), a lisztet kimérem, a sütőporral átszitálom, a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztom két külön tálba, a tejet kimérem.

A tojások sárgáját a cukorral habosra kikeverem. Felváltva hozzáadagolom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Csomómentesre kikeverem. A tojásfehérjét felverem kemény habbá és óvatosan két részkletben hozzáteszem a tésztához. Az első részletet kicsit erősebben át kell keverni, mert az alap tésztám még sűrű, a második részletet már éppen csak beleforgatom. A kibélelt tepsibe öntöm, elegyengetem és a meggyet gyorsan megforgatom egy kis lisztben, hogy ne süllyedjen le az aljára, úgy szórom a  tetejére. 

Már utazik is a sütőbe, ahol kb. 20 percet fog elidőzni. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy valóban átsült. amikor készen van, kivezsem, hagyom áthülni, megszórom kis porcukorral és felszetelem.

Kb. 8 adag lesz belőle, persze nem az én gyermekeim mellett, akik szempillantás alatt elpusztították:-)

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr6414039320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2018.06.12. 08:19:40

Biztos finom, de ez nem meggyes pite, hanem meggyes piskóta. Nekem egy kefíres-bögrés verzió a kedvencem az ilyesmiből.
Egy valódi meggyes pite viszont más kategória...

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2018.06.12. 08:21:52

@Before: Így, így, egyrészt tényleg nagyon finom, másrészt szakmailag valóban piskótaféle. Nálunk mégis ez volt a szórt meggyes pite. :-)
süti beállítások módosítása