Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Idén is veganuár indiai receptekkel

2022. január 06. - Ági Helló Curry

Tavaly januárban már írtam egy miniösszeállítást, amelyben a 5 vegán receptet hoztam segítségül. Idén szélesedett a paletta, nézzük az újakat:-)

Mi is az a veganuár?

2014-ben indult a kezdeményezés, hogy januárban próbáljuk ki a vegán életmódot. Ezt hívjuk Veganuarynak, magyarul veganuárnak. A kezdeményezés pont azokat szólítja meg, akik alapvetően nem vegán módon étkeznek. És nem is áll tőlünk annyira távol, gondoljunk csak a vallási szokásokra, például a böjtre, ahol egy ideig nem ettek a vallást gyakorló népek húst. A vegán étkezés is lehet nagyon széleskörű. Ami biztos, hogy rengeteg zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz ez a fajta étkezés, ami rövid távon mindenféleképpen előnyünkre válik. Ezért a nagy karácsonyi telítettség után kifejezetten jól jön egy kis változatosság és a könnyed étkek.

Több vegán recepet van még a blogon, azokat ITT találjátok:-)

Mit hoztam most?

1 leves, 2 főétel, 1 reggeli és 1 sós csemege vár most rátok. Jó kalandozást!

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)

20210214_081114.jpg

 

Káposztás paratha

Kezdjük rögtön a reggelivel, egy káposztás töltött lepénnyel. Az egyik legjobb dolog, ami a káposztával történhet, hogy lepénybe kerül. Bátran fogyasztható ebédre és vacsorára is. A cikkhez hozzáfűzött képen ez az étel látható:-)

Recept ITT!

 

Grillezett sütőtök krémleves

Általában ősszel van a nagy szezonja a sütőtöknek, de még ilyenkor is jó áron kapható és valljuk be, nagyon finom. Ebben a verzióban először meggrilleztem a hozzávalókat, utána készült belőle a krémleves. Jó sok fűszerrel természetesen.

Recept ITT!

 

Kínai kel szabdzsi, vagyis főzelék

Személy szerint nagy kínai kel rajongó vagyok és pluszban nagy szabdzsi, azaz főzelék rajongó is. Így egyenes út vezetett ehhez a recepthez. Mindenféleképpen megér egy misét, az ember nem is gondolná, hogy ilyet is tud a kínai kel.

Recept ITT!

 

Csicseriborsó curry

Úgy gondolom ehhez túl sokat nem kell hozzáfűznöm. A csicseri nagyon értékes tápanyag a vegetáriánusoknak és vegánoknak, kifejezetten finom és millió módon variálható. Curryként elsőosztályú.

Recept ITT!

 

Indiai keksz

Zárásként pedig íme egy sós csemege, egy fűszeres, mentás indiai keksz, a papdi. Abbahagyhatatlan ropogtatni való:-)

Recept ITT!

 

Sok sikert és jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr2216803786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2022.01.07. 13:43:51

A legjobb dolog ami a káposztával történik, ha megeszi a kecske.
süti beállítások módosítása