Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Kínai kel szabdzsi

2021. november 24. - Ági Helló Curry

Nagyon nagy sztorija nincs ennek az ételnek, csak annyi, hogy nem oly rég vettem egy közepes kínai kelt, de végül nem készítettem el és kezdett már a külseje kicsit megpunnyadni + erős szabdzsit kell ennem vágyam volt épp. Így hát pikk-pakk összedobtam ezt a szabdzsit. Nagyon hasonlít egyébként a klasszik káposzta szabdzsimhoz.

20211123_080426_r.jpg

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)

Hozzávalók:

1 közepes kínai kel

2 db burgonya

2-3 cm-es gyömbérdarab

fél aprított hámozott paradicsom konzerv vagy 2-3 db érett paradicsom

1 teáskanál egész római kömény

1 csapott teáskanál kurkuma

1 csapott teáskanál őrölt chili

1-2 teáskanál só

1 evőkanálnyi friss zöld koriander

2 evőkanál olaj vagy kókuszzsír

 

A szokásos módon mindent előkészítek. A kínai kelt felaprítom, ki ki a maga ízlése szerint, inkább laskákra vagy inkább négyzetre. A megtisztított és meghámozott krumplikat felkockázom. A gyömbért lereszelem. Ha paradicsommal dolgozok, akkor egy nagylyukú reszelőn lepépesítem úgy, hogy félbevágom, a vágott felénél nyomkodva reszelem és így a héja, ami nem kell, a kezemben marad. A fűszereket is kikészítem.

Jöhet egy magas falú serpenyő, amiben közepes lángon a zsíradékot felhevítem, beleszórom az egész római köményt és egy kicsit pirítom. Amikor megcsap az illata, akkor már jó is. Éppen, hogy csak egy kis színt kell kapnia, nem szabad túlhevíteni, mert akkor keserű lesz. Na amikor érzem az illatát, rászórom a kockázott burgonyát. Többször átkeverem, de közben kis időkre hagyom, hogy a burgonyán a hő és az olaj hatására egy vékony pirított réteg keletkezzen. Amikor már kezd pirulgatni, hozzáadom a reszelt gyömbért, néhány kavarás és 1-2 perc pirítás azzal is és jöhetnek a porfűszerek. Rászórom és átkavarom. Megint pirul egy kicsit és ráöntöm a paradicsomlét. Átkeverem és letakarom néhány percre. A krumpli puhára fő, a paradicsom elkezd besűrűsödni. Leveszem a fedőt és ha kell, még egy kicsit főzöm fedő nélkül, hogy a paradicsomszósz már selymes legyen. Sózom és hozzáadom a kínai kelt. Ismét átkevergetem, a szósz mindenhol érje a kínai kelünket. Összepárolom, először a fedővel letakarva, amikor már párolódik, levehető a fedő. 

Ahogy megpuhult a kínai kel, kész is a szabdzsi. Friss koriander a tetejére és már fogyasztható! Gyorsan elkészül és gyorsan elfogy:-) Lepénykenyérrel, rizzsel és csak úgy magában is tökéletes.

Jó étvágyat!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr7316764370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása