Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Fodros kel ropogós

2024. július 20. - Ági Helló Curry

Ezer éve szerettem volna kipróbálni a kel levelet. Idén végre van a kertben, itt volt az idő. Elsőre nem tudtam mást választani, csak a chips verziót. Mindig ez a bűnözés:-). Valójában ez egy pakóra. Azaz fűszeres csicseribundás zöldség olajban sütve. Éééééés: tényleg crispy és tényleg abbahagyhatatlan csemege.

Élményfőzés workshopom infói --> indiai élményfőzés

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

20240720_115645.jpg

Hozzávalók:

5-6 fordos kel levél

6 púpozott evőkanál csicseriborsó liszt

4 púpozott evőkanál rizsliszt

2 teáskanál kurkuma

1 teáskanál vörös chili por

2 teáskanál kalonji - fekete hagyma mag (elhagyható)

ha nincs kalonji, lehet bele tenni római köményt is

olaj a sütéshez

 

Nem lesz vele sok meló. A kel leveleket megmosom és lecsöpögtetem, kicsit száradjon meg. Közben a liszteket fűszerekkel összekeverem, vízzel kikeverem és kicsit sózom. A palacsintatésztánál legyen kicsit sűrűbb. Beleteszem a lecsöpögtetett, nagyobb darabokra tépett kel leveleket és átforgatom. Tapadjon meg a a leveleken a bunda, de ne álljon rajta vastagon. Forró olajban pár darabonként kisütöm, amikor kiszedem, hagyom lecsepegni. 

Kész is, lehet ropogtatni!

 

süti beállítások módosítása