Ezer éve szerettem volna kipróbálni a kel levelet. Idén végre van a kertben, itt volt az idő. Elsőre nem tudtam mást választani, csak a chips verziót. Mindig ez a bűnözés:-). Valójában ez egy pakóra. Azaz fűszeres csicseribundás zöldség olajban sütve. Éééééés: tényleg crispy és tényleg abbahagyhatatlan csemege.
Élményfőzés workshopom infói --> indiai élményfőzés
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
Hozzávalók:
5-6 fordos kel levél
6 púpozott evőkanál csicseriborsó liszt
4 púpozott evőkanál rizsliszt
2 teáskanál kurkuma
1 teáskanál vörös chili por
2 teáskanál kalonji - fekete hagyma mag (elhagyható)
ha nincs kalonji, lehet bele tenni római köményt is
só
olaj a sütéshez
Nem lesz vele sok meló. A kel leveleket megmosom és lecsöpögtetem, kicsit száradjon meg. Közben a liszteket fűszerekkel összekeverem, vízzel kikeverem és kicsit sózom. A palacsintatésztánál legyen kicsit sűrűbb. Beleteszem a lecsöpögtetett, nagyobb darabokra tépett kel leveleket és átforgatom. Tapadjon meg a a leveleken a bunda, de ne álljon rajta vastagon. Forró olajban pár darabonként kisütöm, amikor kiszedem, hagyom lecsepegni.
Kész is, lehet ropogtatni!