Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Káposzta pakóra

2022. március 12. - Ági Helló Curry

Kérte a lányom, hogy csináljak neki párolt lila káposztát, de csak hatalmas káposzták voltak a boltban, annyit nem szerettem volna lepárolni. Így a párolás után kimaradt egy negyed és mivel pakóra hiányom volt, adta magát, hogy az készüljön belőle.

Nagyon szeretem amúgy a pakórát, tényleg szinte minden zöldséggel jó. És ez a verzió 10 perc alatt összeáll, utána csak ki kell sütni. És amikor nincs idő másra, készítek hozzá simán egy natúr joghurt-só-római kömény dipet. Szóval így egyben sütéssel 30 perc alatt megvagyok. Ha roppanósabban szeretitek, keverjétek a csicseri lisztet rizsliszttel és ne dundus, hanem inkább lapos vagy apróbb darabokat engedjetek a forró olajba.

Mit kell tudni a pakóráról? A pakóra az indiai gasztornómia egyik alapeledele, szinte az összes zöldségből megalkotható. Nem csak zöldség pakóra van, hanem van házisajtos, csirkés, rákos.

Bundája fűszeres, vízzel elkevert csicseriborsó lisztből áll. Bátran fogyaszthatják a zöldséges verziókat gluténérzékenyek, laktózérzékenyek, vegetáriánusok és vegánok is. Legnépszerűbb a karfiol pakóra és legtöbbször csatnival fogyasztják.

 20220312_172356.jpg

 

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

 

Hozzávalók:

25 dkg lila káposzta

80 g csicseri liszt (vagy 50 g csicseri liszt és 30 g rizsliszt keverve)

1 kis fej lilahagyma

2 cm-es gyömbér

1 zöld chili

1 teáskanál kurkuma

1,5 teáskanál só

víz

olaj a sütéshez

 

A káposztát vékony laskákra vágom, ne legyen egy laska 3 cm-esnél hosszabb. Rászórom a sót és a kurkumát, kicsit átforgatom. A lilahagymát apróra vágom, megy a káposztára, a gyömbért megpucolom és lereszelem, megy a káposztára ez is, a zöld chilit és összedarabolom apróra, ez is megy rá. Rászóróm a csicseri lisztet (vagy a liszt keveréket és átforgatom az egészet jó alaposan. Valamennyi nedvességet már engedett a káposzta a só hatására és kezd a csicseri lisztünk összeállni. Több lépésben kevés vizet adok hozzá, mindig átkeverem. Addig adok hozzá vizet, amíg már nem marad száraz lisztes rész. Nem kell, hogy folyjon. Az kell, hogy ragadjon. Az jól összefogja az egészet.

Közepes lángon felmelegítem az olajat és kisütöm a pakórákat. Adagolhatom evőkanállal galuska jellegűen, kézben lapos korongokat is készíthetek. Ahogy jól esik:-)

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr1717778936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conservus Globus 2022.03.12. 19:44:17

Nnna. Eztet ki fogom probalni....
süti beállítások módosítása