Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Garnéla pakóra mangó csatnival

2018. április 08. - Ági Helló Curry

Sziasztok!

Hetek óta erre a kombóra voltam rákkattanva, tegnap meg is csináltam.

Micsoda ízbomba! Hihetetlenül finom és egzotikus előétel, vendégváró, sikert hozó falatka.

img_20180408_072008.jpg

Hozzávalók:

1 adag mangó csatni / recept itt elérhető

250 g tisztított garnélarák

1 aprócska gyömbér (lereszelve kb. 1 teáskanálnyi)

1 gerezd fokhagyma szintén lereszelve

4 evőkanál csicseriborsó liszt

1,5 evőkanál kukoricaliszt

1 citrom leve

fél teáskanál kurkuma

fél teáskanál vörös chilipor

csipet bors és só

csipet sütőpor

víz

olaj a kisütéshez

 

A garnélát egy tálkába teszem (ha fagyasztott volt, legyen teljesen kiolvasztva és ne legyen vizes). Rászóróm a kurkumát, chiliport, sót és borsot és ráteszem a lereszelt gyömbért és fokhagymát és a citromom kifacsart levének a felét. Átforgatom kézzel, hogy mindenhol egységesen érjék a fűszerek és félreteszem picit pihenni.

Egy másik tálkába kimérem a csicseriborsó- és kukoricalisztet, beleteszem a sütőport, elkevergetem, hozzáteszem a maradék citromlét és annyi vizet, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb állagú mártogatóst kapjak.

Felhevítem az olajat jó forróra egy tapadásmentes edényben. A csicseriborsó- és kukoricaliszt extra gyorsan le tud ragadni az edény aljára, ezért fontos, hogy az olaj forró legyen és az edény is jó minőségű legyen.

Belemártogatom a masszába a fűszeres rákdarabkákat és átsütöm mindkét oldalát aranybarnára. Végül az olajat leitatom róla és mangó csatnival tálalom.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

süti beállítások módosítása