Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Ropogós csirke pakóra

2019. március 11. - Ági Helló Curry

Ez is az a recept, amit már jó ideje szeretnék megmutatni nektek, de mindig elmarad a fotózás. Most maradt ki egy kis csirkemell, meg a gyermek kért paneer butter masalát, amit már kb. hetente kér, gondoltam hozzádobok gyorsan egy kis csirke pakórát. Mert tényleg gyors. Igaz kell pihentetni, de addig készíthető a többi étel.

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hellocurryhun

img_20190310_185441_313.jpg

 Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

2,5 cm-es gyömbérdarab

3 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

1 teáskanál koriander

1 teáskanál vörös chili por

1 teáskanál garam masala

só, őrölt bors

2 púpozott evőkanál rizsliszt

3 púpozott evőkanál csicseriborsó liszt

kb. 1,5 dl víz

olaj a sütéshez

koriander a díszítéshez

 

A csirkemellet csíkokra vágom. Én hosszabb csíkokban szeretem, kb. 5-6 cm hosszú és 1,5 cm széles és magas. Ráreszelem a megpucolt gyömbért és fokhagymát, megöntözöm a citromlével, rászórom a porfűszereket, sót, csipet borsot. Alaposan összekeverem és félreteszem pihenni 1 órára. 

Amikor már megpihent, a pác megtette hatását, rászórom a 2 púpozott evőkanál rizslisztet. Átkeverem, aztán jön evőkanalanként a csicseriborsó liszt és közben folyamatosan hozzáadom a vizet is. A végén a palacsintatésztánál sűrűbb állagú elegyet kapok, ami szépen bevonja a csirkehúst. Ha túl híg, mehet rá még csicseri liszt, ha túl sűrű, akkor víz. Én itt még meg szoktam nézni, hogy elég sós-e és beállítom a sósságát.

Az olajat felhevítem közepes lángon. Villával megfogom a csirkemellet, átforgatom, hogy biztosan mindenhol fedje a tészta. Beleengedem a forró olajba. Arra azért vigyázok, hogy ne túl forró legyen, süljön a csirke, de ne égjen, legyen ideje átsülni a húsnak. Mindkét oldalát aranybarnára varázsolom:-). Ezt a húsadagot olyan 3-4 körben tudtam megsütni. Kiszedem, felitatom a zsiradékot és friss korianderrel megszórom.

Csatnival, raitával tálalom.

 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr9514682880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása