Ez is az a recept, amit már jó ideje szeretnék megmutatni nektek, de mindig elmarad a fotózás. Most maradt ki egy kis csirkemell, meg a gyermek kért paneer butter masalát, amit már kb. hetente kér, gondoltam hozzádobok gyorsan egy kis csirke pakórát. Mert tényleg gyors. Igaz kell pihentetni, de addig készíthető a többi étel.
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hellocurryhun
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
2,5 cm-es gyömbérdarab
3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 teáskanál koriander
1 teáskanál vörös chili por
1 teáskanál garam masala
só, őrölt bors
2 púpozott evőkanál rizsliszt
3 púpozott evőkanál csicseriborsó liszt
kb. 1,5 dl víz
olaj a sütéshez
koriander a díszítéshez
A csirkemellet csíkokra vágom. Én hosszabb csíkokban szeretem, kb. 5-6 cm hosszú és 1,5 cm széles és magas. Ráreszelem a megpucolt gyömbért és fokhagymát, megöntözöm a citromlével, rászórom a porfűszereket, sót, csipet borsot. Alaposan összekeverem és félreteszem pihenni 1 órára.
Amikor már megpihent, a pác megtette hatását, rászórom a 2 púpozott evőkanál rizslisztet. Átkeverem, aztán jön evőkanalanként a csicseriborsó liszt és közben folyamatosan hozzáadom a vizet is. A végén a palacsintatésztánál sűrűbb állagú elegyet kapok, ami szépen bevonja a csirkehúst. Ha túl híg, mehet rá még csicseri liszt, ha túl sűrű, akkor víz. Én itt még meg szoktam nézni, hogy elég sós-e és beállítom a sósságát.
Az olajat felhevítem közepes lángon. Villával megfogom a csirkemellet, átforgatom, hogy biztosan mindenhol fedje a tészta. Beleengedem a forró olajba. Arra azért vigyázok, hogy ne túl forró legyen, süljön a csirke, de ne égjen, legyen ideje átsülni a húsnak. Mindkét oldalát aranybarnára varázsolom:-). Ezt a húsadagot olyan 3-4 körben tudtam megsütni. Kiszedem, felitatom a zsiradékot és friss korianderrel megszórom.
Csatnival, raitával tálalom.
Jó étvágyat!