Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Hagyma raita

2025. március 14. - Ági Helló Curry

A raita egy igen sokoldalú saláta féle az indiai konyhában. Pofonegyszerű, csak összekeverjük a joghurtot a fűszerekkel és a hozzávalókkal, aztán hagyjuk kicsit megpihenni. Kifejezetten üdítő hatása van jó csípős indiai fogások mellé, ugyanis a  joghurt hűti a szánkat, csillapítja az égető érzést. Mehet pár falat csípős étel, utána kis raita, aztán megint csípős és megint raita. Így megy ez:-)

És nem csak indiai ételek mellé isteni, simán ez a saláta lehet az idei grillszezon egyik meglepetése.

Van már raita recept a blogon, egy zöldséges és egy gyümölcsös.Igen, gyümölcsös, mennyei:-)

Uborkás raita receptje ->  ITT

Gránátalmás raita receptje -> ITT

Élményfőzés workshopom infói --> indiai élményfőzés

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

 20250314_052920.jpg

A recepthez videó is készült -> ITT

Hozzávalók:

1 vöröshagyma

2 dl natúr sűrű (görög) joghurt

pár szál zöld koriander

1 mokkáskanál vörös chili por

 

Nincs más dolgunk, csak annyi, hogy a hagymát megpucoljuk, negyedeljük és úgy szeleteljük fel. A koriandert felaprítjuk. A natúr joghurtba belekeverjük a fűszereket majd a hagymát. Alaposan átforgatjuk és pihentetjük minimum 10 percet, de akár pár órát is lehet.

Jó étvágyat!

süti beállítások módosítása