Múltkor olvastam, hogy a chole, azaz csicseriborsó curry mellé nagyon jó párosítás a gránátalmás raita, úgy hogy készítettem is egy adagot. Van sós és édes verzió is. Édes verziónál is érdemes néhány fűszerrel megbolondítani és ott ugye értelemszerűen só helyett cukrot használhatunk..
Sósnál viszont ha tehetjük, használjunk fekete sót. Most már nagyobb áruházláncok kínálatában is megtalálható. Az a kénes, tojásos beütés egészen elképesztő. Megkóstolja az ember a raitát, finom, de fura, aztán közben ráharap az enyhén édes, savanykás gránátalmára és hirtelen abbahagyhatatlan lesz a saláta.
Hozzávalók:
1 bögre sűrű natúr joghurt
1 bögre gránátalma mag
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál piros chili
1 teáskanál chat masala (elhagyható, ezt azért nem kapni minden bokorban:-)
fekete só
friss zöld koriander
Nincs vele sok dolgunk, a natúr joghurtot tálba tesszük, beleszórjuk a fűszereket és kikeverjük. Megpucoljuk a gránátalmát, kimérjük beleszórjuk a fűszeres joghurtba. Átkeverjük és pihentetjük 15 percet tálalás előtt. A végén megszórhatjuk friss zöld korianderrel és a tetejét díszíthetjük pár szem gránátalma maggal.
Szabdzsik, curryk mellé, de leginkább chole kiegészítőjeként vagy lepénykenyérrel.
Jó étvágyat!