Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Burgonyás káposzta szabdzsi

2019. szeptember 21. - Ági Helló Curry

Itt a szeptember, beindult az élet a családdal. Iskola, edzések, külön foglalkozások, felkészítők, stb. Végre kialakult a házirend, már csak meg kell szokni. Még nem mindig tudom, hogy merre van az előre. A héten már főztem indiait, de posztolni még nem sikerült. Tegnap megtörtént az insta poszt, most megírom a receptet:-)

Mivel nagyon kevés időm van, de elég erős indiai vacsora hiányom volt már, egy gyors főzeléket készítettem. Mert ugye a szabdzsi az maga az indiai főzelék. 

A káposzta szabdzsinak is több verziója van, ez most egy paradicsomos verzió, vegetáriánus, vegán, laktózmentes, gluténmentes. És én nem csípősen készítettem, nekem pont a káposzta és a zöldborsó édessége tetszett benne. De természetesen lehet bele chilit tenni:-)

További szabdzsi receptek ITT elérhetőek!

img_20190920_174013_341.jpg

Hozzávalók:

kb. 50 dkg édes káposzta

2 db közepes burgonya

fél bögre zöldborsó (lehet fagyasztott is)

2 db paradicsom

1 teáskanál fekete mustármag

fél teáskanál asafoetida (hing)

1 teáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál kurkuma

2 evőkanál olaj

 

Előkészítek minden alapanyagot. A káposztát vagy apró kockákra, vagy vékony laskákra vágom. A burgonyát felkockázom, a zöldborsót kimérem, a paradicsomot félbevágom és egy nagylyúkú reszelőn lereszelem egy tálba, héja a kezemben marad, arra nem lesz szükség. Fűszereket kikészítem.

Egy magas falú serpenyőben közepes lángon felhevítem a zsiradékot, beleteszem a fekete mustármagot. Megvárom, amíg elkezd pattogni, ekkor hozzáteszem az asafoetidát, római köményt és a kurkumát, keverek rajta egyet és hozzáadom a krumplit. Együtt átpirítom. Ez néhány perc csak, nem kell barnára pirítani a krumplit. Most hozzáteszem a káposztát és a zöldborsót is, átkeverem és szintén pirítom együtt pár percet. Megsózom és letakarva párolom. Amikor már nagyjából megpárolódott, hozzáadom a paradicsomot, sózom, átkeverem és fedő nélkül készre főzöm. Kész is:-)

Ha kész, meg lehet szórni friss korianderlevéllel is. Lepénykenyérrel vagy csak magában fogyasztom.

 

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr6715139124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása