Itt a szeptember, beindult az élet a családdal. Iskola, edzések, külön foglalkozások, felkészítők, stb. Végre kialakult a házirend, már csak meg kell szokni. Még nem mindig tudom, hogy merre van az előre. A héten már főztem indiait, de posztolni még nem sikerült. Tegnap megtörtént az insta poszt, most megírom a receptet:-)
Mivel nagyon kevés időm van, de elég erős indiai vacsora hiányom volt már, egy gyors főzeléket készítettem. Mert ugye a szabdzsi az maga az indiai főzelék.
A káposzta szabdzsinak is több verziója van, ez most egy paradicsomos verzió, vegetáriánus, vegán, laktózmentes, gluténmentes. És én nem csípősen készítettem, nekem pont a káposzta és a zöldborsó édessége tetszett benne. De természetesen lehet bele chilit tenni:-)
További szabdzsi receptek ITT elérhetőek!
Hozzávalók:
kb. 50 dkg édes káposzta
2 db közepes burgonya
fél bögre zöldborsó (lehet fagyasztott is)
2 db paradicsom
1 teáskanál fekete mustármag
fél teáskanál asafoetida (hing)
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál kurkuma
só
2 evőkanál olaj
Előkészítek minden alapanyagot. A káposztát vagy apró kockákra, vagy vékony laskákra vágom. A burgonyát felkockázom, a zöldborsót kimérem, a paradicsomot félbevágom és egy nagylyúkú reszelőn lereszelem egy tálba, héja a kezemben marad, arra nem lesz szükség. Fűszereket kikészítem.
Egy magas falú serpenyőben közepes lángon felhevítem a zsiradékot, beleteszem a fekete mustármagot. Megvárom, amíg elkezd pattogni, ekkor hozzáteszem az asafoetidát, római köményt és a kurkumát, keverek rajta egyet és hozzáadom a krumplit. Együtt átpirítom. Ez néhány perc csak, nem kell barnára pirítani a krumplit. Most hozzáteszem a káposztát és a zöldborsót is, átkeverem és szintén pirítom együtt pár percet. Megsózom és letakarva párolom. Amikor már nagyjából megpárolódott, hozzáadom a paradicsomot, sózom, átkeverem és fedő nélkül készre főzöm. Kész is:-)
Ha kész, meg lehet szórni friss korianderlevéllel is. Lepénykenyérrel vagy csak magában fogyasztom.
Jó étvágyat!