Sziasztok!
Még csak június eleje van, de már többször szembesültünk a nagy meleggel. Kánikulában a legfontosabb a folyadékpótlás, amire mindenkinek megvan a maga kedvence. Most mutatok nektek 3 különleges gyorsan elkészíthető indiai italt, ami garantáltan frissen tartja a fogyasztót:-)
Rózsavizes limonádé
1 liter hideg szénsavmentes víz
2 ek citromlé
2 ek cukor
1 ek rózsavíz
Egy kancsóban összekeverjük a hozzávalókat és hidegen fogyasztjuk. Az arányok ízlés szerint variálhatóak. Mi itthon több rózsavizet teszünk bele, mert nagyon szeretjük és igazán különleges ízt ad neki.
Mangó Lasszi
No hát Indiában az élet elképzelhetetlen lasszi nélkül. Mi is az a lasszi? Egy joghurtos kevert hideg ital. A joghurt magában is hűti a testünket, ezt spékeljük meg különböző ízekkel.
1 liter hideg joghurt
4 dl hideg szénsavmentes víz
2 érett mangó megpucolva és feldarabolva
4 ek cukor
A hozzávalókat egy turmixgépben vagy egy tálban botmixerrel összeturmixolom. Hűtve (esetleg jégkockával) fogyasztható. Természetesen az arányok itt is ízlés szerint változtathatóak.
Sós lasszi
Igen igen, tudom, sokakban felmerül a kérdés, hogy hogy lehet egy sós ital frissítő. Én most csak a kovászos uborka levére tudok hivatkozni. Kovi ubi szezonban hazaérek a munkából és első utam a hűtőhöz vezet, hogy igyak pár korty hideg kovászos uborka levelet. Ilyen a sós lasszi is. Nagyon könnyű rászokni:-)
1 liter hideg joghurt
5 dl hideg szénsavmentes víz
1 kiskanál só
1 teáskanál őrölt római kömény
Ugyanúgy, mint a másik lasszinál a hozzávalókat egy turmixgépben vagy egy tálban botmixerrel összeturmixolom. Hűtve (esetleg jégkockával) fogyasztható. Amikor pohárba töltöttem, egy csipet római köménnyel díszítem. Természetesen az arányok itt is ízlés szerint változtathatóak.
Éljen a nyár!!!