Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

3 szuper frissítő: rózsavizes limonádé, mangó lasszi és sós lasszi

2018. június 03. - Ági Helló Curry

Sziasztok!

Még csak június eleje van, de már többször szembesültünk a nagy meleggel. Kánikulában a legfontosabb a folyadékpótlás, amire mindenkinek megvan a maga kedvence. Most mutatok nektek 3 különleges gyorsan elkészíthető indiai italt, ami garantáltan frissen tartja a fogyasztót:-)

img_2018-06-03_15-15-42.JPG

 

Rózsavizes limonádé

1 liter hideg szénsavmentes víz

2 ek citromlé

2 ek cukor

1 ek rózsavíz

Egy kancsóban összekeverjük a hozzávalókat és hidegen fogyasztjuk. Az arányok ízlés szerint variálhatóak. Mi itthon több rózsavizet teszünk bele, mert nagyon szeretjük és igazán különleges ízt ad neki.

img_20180521_194659.jpg

Mangó Lasszi

No hát Indiában az élet elképzelhetetlen lasszi nélkül. Mi is az a lasszi? Egy joghurtos kevert hideg ital. A joghurt magában is hűti a testünket, ezt spékeljük meg különböző ízekkel.

1 liter hideg joghurt

4 dl hideg szénsavmentes víz

2 érett mangó megpucolva és feldarabolva

4 ek cukor

A hozzávalókat egy turmixgépben vagy egy tálban botmixerrel összeturmixolom. Hűtve (esetleg jégkockával) fogyasztható. Természetesen az arányok itt is ízlés szerint változtathatóak.

img_20180601_165531.jpg 

Sós lasszi

Igen igen, tudom, sokakban felmerül a kérdés, hogy hogy lehet egy sós ital frissítő. Én most csak a kovászos uborka levére tudok hivatkozni. Kovi ubi szezonban hazaérek a munkából és első utam a hűtőhöz vezet, hogy igyak pár korty hideg kovászos uborka levelet. Ilyen a sós lasszi is. Nagyon könnyű rászokni:-)

1 liter hideg joghurt

5 dl hideg szénsavmentes víz

1 kiskanál só

1 teáskanál őrölt római kömény

Ugyanúgy, mint a másik lasszinál a hozzávalókat egy turmixgépben vagy egy tálban botmixerrel összeturmixolom. Hűtve (esetleg jégkockával) fogyasztható. Amikor pohárba töltöttem, egy csipet római köménnyel díszítem. Természetesen az arányok itt is ízlés szerint változtathatóak.

img_20180603_144735.jpg

Éljen a nyár!!! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr9814020618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása