Ha idén nem csak a klasszikus és hagyományos ételekre vágysz Karácsonykor, íme néhány tipp, hogy mely indiai ételekkel tudod különlegesség tenni az ünnepeket. Összeállítottam egy vegetáriánus verziót is, azt ITT éritek el (lazac is van abban a körben).
Élményfőzés workshopom infói --> indiai élményfőzés
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
0. Masoor dal az indiai vöröslencse leves
0. pontban kezdeném egy levessel, az azért mégiscsak kihagyhatatlan. Én ezt már bedobtam párszor nagy családi rendezvényeken, ugyanis gyors, hatalmas kondérral lehet belőle készíteni, felmelegíti az embert és egy kis tányérka is elég, hogy aztán jöhessenek a nagyobb fogások.
Recept --> ITT
1. Mangós csirke
Az édes-sós rajongóknak kötelező elem egy jó kis mangós csirke. Különleges kókuszos rizzsel.
Recept --> ITT
2. Bárány curry
Ez már egy kicsit ráérősebb étel, itt hagyni kell időt a báránynak szépen lassan megfőni. Fenséges lesz.
Recept --> ITT
3. Csirke Korma Curry
Különlegességét a fűszerezés mellett a kesudió adja meg.
Recept --> ITT
4. Csirke Vindaloo
Ennek az ételnek a titka az egyéjszakás marinád, előző este elkészíted, éjszaka pihenteted, másnap főhet a ragu:-)
Recept --> ITT
5. Marha curry
Hát na, elég sokat lehetne erről az ételről mesélni, egészen új köntösben mutatja meg a marhahús különlegességét.
Recept --> ITT
+1 Rózsapuding
Nem foglak itt hagyni Titeket desszert nélkül:-) Nálunk örök kedvenc a rizspuding és annak is egyik legkülönlegesebb verziója a rózsavizes. Rózsaszirom most nem nagyon van, de ha liofilizált málnával megszórjátok a tetejét, tiétek lesz az egyik legmenőbb pohárdesszert.
Recept --> ITT
Jó főzőcskézést az ünnepek alatt, azért pihenjetek is!