Na erre hetek óta rá voltam kattanva, csak sajnos elfogyott a csicseriborsó lisztem. A pakórákhoz pedig az kell. Meg rizsliszt, attól is lesz igazán ropogós. Meg természetesen a rengeteg az egészségre jótékony hatással bíró fűszer. Mert nem indiai az indiai fűszerek nélkül:-) Paradicsom csatnit készítettem hozzá. Remek párosítás. Nem is eresztem bő lére a mondanivalómat, jöjjön a recept!
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hellocurryhun
Hozzávalók:
3 nagyobb fej hagyma, lehet vörös és lila is
negyed bögre rizsliszt
1 egész bögre csicseriborsó liszt
2 cm-es gyömbérdarab
1 gerezd fokhagyma
2 zöld chili
2 teáskanál garam masala
1 teáskanál só
1 evőkanál menta levél aprítva a bátrabb próbálkozóknak
víz
olaj a sütéshez
A megpucolt fokhagymát és gyömbért lereszelem, mellé aprítom a zöld chili paprikát és a mentát. A hagymákat félbevágom é felszeletelem néhány mm vastagra. Egy tálba teszem, sózom, elkezdem kézzel "szétszedni" a szálakat. Közben hozzáadom a reszelt gyömbért és fokhagymát, megint kicsit átkevergetem kézzel, majd hozzáadom az aprított chilit és a garam masalát és a mentát, ha van. Átforgatom kézzel, hogy mindenből mindenhova jusson. Rászórom a rizslisztet és a csicseriborsó lisztet. Megint jól átforgatom. Ez így még száraz lesz, de a só hatására a hagyma enged még egy kis levet, meg még vízzel is higítani fogjuk. Felrakom az olajat a tűzre egy magas falú serpenyőben. Legalább ujjnyi olaj legyen. Amikor felforrt az olaj, ismét átkeverem a hagymát és annyi vizet teszek hozzá, hogy sűrű tésztát kapjak, ne legyen folyós, de száraz se. Jól átkeverem és villával villányi adagokat szaggatok az olajba. Amorf formájuk lesz. Minél rücskösebb, annál ropogósabb lesz. Szép aranybarnára sütöm mindkét oldalukat. Így teszek az összessel. Csatnival tálalom.
Jó étvágyat!
Eddigi csatni receptejeim:
-> Zöld csatni
-> Mangó csatni