Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Zöld csatni - Koriander-menta dip

2018. szeptember 17. - Ági Helló Curry

Az úgy volt, hogy gondoltam készítek egy sabunada vadát, azaz fűszeres tápióka fasírtot, amihez zöld csatni illik. Beáztattam a tápiókát, majd bekevertem az alapanyagot. Gyanús volt a tápióka, valahogy nem úgy viselkedett, ahogy azt illik neki. Nem baj Ágnes, jó lesz az. Felraktam az olajat melegedni, amiben majd kisütöm. Közben nekiláttam a zöld csatninak. Nem fogok nagy titkot elárulni, a sabudana vada atomjaira hullott az olajban, esélyem nem volt kisütni normálisan. A csatni már félig készen volt, és akkor azt már megcsináltam. Tudom, gáz, de simán pogácsával megettük. A sabudana vadát pedig újragondolom, hogy mi nem volt jó és ha kikísérleteztem, hozom nektek a receptet, mert amúgy nagyon finom:-)

No és akkor kanyarodjunk a zöld csatninkhoz. Pontosan olyan friss és üdítő az íze, mint amilyen a színe. Kiváló mártogatós lepénykenyerekhez, pakórákhoz, sültekhez vagy friss zöldségekhez. Gyorsan elkészíthető és azonnal fogyasztható. Nincs főzés, csak turmixolás.

img_20180917_185214_192.jpg 

Hozzávalók egy tálkányihoz:

2 marék friss korianderlevél

fél marék friss mentalevél

1 evőkanál frissen facsart citromlé

2-3 evőkanál natúr joghurt

1 csipet cukor

só ízlés szerint

 

Nincs más teendőnk, mint hogy a turmixba a megmosott és lecsepegtetett koriander és menta leveleket beletesszük. Hozzáadjuk a csipet cukrot, ízlés szerint a sót és a citromlevelet. Leturmixoljuk. Ha nehezen megy, tegyünk hozzá egy kis joghurtot. Ha simán sikerül krémesre turmixolni, akkor elegendő a legvégén hozzáadni a joghurtot. Egy kis ízlelés, hogy eléggé sós és savanykás-e, utánpótlás sóból és citromból, ha szükséges és kész is.

Tálalható!:-)

 

 

süti beállítások módosítása