Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Rózsa lasszi

2021. június 04. - Ági Helló Curry

Megérkezett a jó idő, megérkezett a hűsítő italok ideje. A lasszi erre tökéletes, hisz a joghurtnak eleve van egy hűsítő hatása. Pláne, ha hideg alapanyagokból készítjük. Leghíresebb a mangó lasszi, de van többféle sós lasszi is.

Most viszont jöjjön egy igazi különlegesség, a rózsa lasszi. Valójában a rózsavíz adja meg azt a csodás ariomáját, ami miatt imádjuk. Ilyenkor, amikor virágzik a rózsa, tehetünk bele tiszta rózsaszirmot is, télen pedig szárított rózsaszirmot. Az is ad neki egy alap ízt, de azért közel sem annyira koncentrált, mint a rózsavízzel.

Amúgy szupergyors, csak belerakunk mindent a turmixba, 1 perc turmixolás és kész is:-)

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)

20210604_175712.jpg

 

Hozzávalók:

4 dl natúr joghurt

2 dl hideg víz

0,5-1 evőkanál rózsavíz

kb. 12 friss, megtisztított, vegyszermentes rózsaszirom

2-3 evőkanál cukor

ha bírja a turmixgép, akkor néhány jégkocka is mehet bele

 

Mindent beleöntünk a turmixolóba, 1-2 percet turmixoljuk, amíg a rózsaszirmokat teljesen felaprítja, illetve könnyed, habos állaga lesz az italnak. És már önthetjük is ki a pohárba, tetejét díszíthetjük szárított vagy friss rózsaszirommal. Ebből a mennyiségből 2 nagy pohárnyi lesz.

Frissítsétek fel magatokat vele:-)

süti beállítások módosítása