Megérkezett a jó idő, megérkezett a hűsítő italok ideje. A lasszi erre tökéletes, hisz a joghurtnak eleve van egy hűsítő hatása. Pláne, ha hideg alapanyagokból készítjük. Leghíresebb a mangó lasszi, de van többféle sós lasszi is.
Most viszont jöjjön egy igazi különlegesség, a rózsa lasszi. Valójában a rózsavíz adja meg azt a csodás ariomáját, ami miatt imádjuk. Ilyenkor, amikor virágzik a rózsa, tehetünk bele tiszta rózsaszirmot is, télen pedig szárított rózsaszirmot. Az is ad neki egy alap ízt, de azért közel sem annyira koncentrált, mint a rózsavízzel.
Amúgy szupergyors, csak belerakunk mindent a turmixba, 1 perc turmixolás és kész is:-)
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)
Hozzávalók:
4 dl natúr joghurt
2 dl hideg víz
0,5-1 evőkanál rózsavíz
kb. 12 friss, megtisztított, vegyszermentes rózsaszirom
2-3 evőkanál cukor
ha bírja a turmixgép, akkor néhány jégkocka is mehet bele
Mindent beleöntünk a turmixolóba, 1-2 percet turmixoljuk, amíg a rózsaszirmokat teljesen felaprítja, illetve könnyed, habos állaga lesz az italnak. És már önthetjük is ki a pohárba, tetejét díszíthetjük szárított vagy friss rózsaszirommal. Ebből a mennyiségből 2 nagy pohárnyi lesz.
Frissítsétek fel magatokat vele:-)