Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Masala puri

2023. március 17. - Ági Helló Curry

A puri az a lepénykenyérke, amelyet olajban sütünk ki. Mi sem természetesebb annál, hogy van belőle jó fűszeres is, nem csak natúr.:-)

Ha jól csináljuk, akkor szépen felfújódik és szexi labdaforma lesz belőle. Ha nem fújódik fel, akkor apró hólyagok lesznek rajta és laposabb lesz. Ízben nincs különbség. Az viszont jól látható a képen, hogy az enyém most nem úgy fújódott fel, ahogy az a nagy könyvben meg vagyon írva. Régen csináltam már purit és nem volt meg a kezemben a rutin. Amire már sütés közben jöttem rá, hogy lágyabra gyúrtam, mint kellett volna és az olaj is valószínűleg forróbb volt a kelleténél. Nemsokára sütök még egy adagot, kikűszöbölöm a hibát és hozok hozzá új fotót is. De addig is fontos, hogy csak azért, mert valami nem sikerül tökéletesre, azért nem szabad elkeseredni.

Natúr verzió ITT!

(és most nézem, hogy ott sem a szépen felfúvódott purik fotója van, úgy hogy megint van feladatom a következő időszakra, ezeket rendbe kell tenni:-).

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

Ha tetszett a receptem, köszönöm, ha megosztod. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)

20230317_063824.jpg

 

Hozzávalók 10 db-hoz:

15 dkg liszt

1 teáskanál koriander

fél teáskanál kurkuma

fél teáskanál chili por

fél teáskanál ajwain mag vagy nigella mag (mindkettő illik hozzá)

fél teáskanál só

1 evőkanálnyi friss zöld aprított koriander vagy kapor

1 teáskanálnyi olaj a tésztába

víz

és olaj a sütéshez

 

Egy tálban a lisztet a teáskanál olajjal és a fűszerekkel átmorzsolgatom. Adagolok hozzá egy kis vizet és elkezdem gyúrni. Annyi vizet adok hozzá, hogy begyúrás után egy feszes, nem lágy, de nem is betonkemény tésztát kapjak. Gombócot formálok belőle, egy tálban letakarom és hagyom pihenni fél órát. Érdemes kicsit bekenni a tészta külsejét olajjal, nehezebben szárad kis.

Amikor letelt a fél óra, átgyúrom és 10 egyenlő részre tépem. Olyan diónyi nagyságúak lesznek. A tésztadarabokat is letakarom, hogy ne száradjanak ki. Egyesével gyúródeszkán pár milliméteresre nyújtom őket. Amikor megvan mind, akkor felhevítem az olajat közepes lángon. Belehelyezek egy tésztát, azonnal elkezd sercegni és felfújódni. Ha nem fújódik fel, akkor a konyhai kis lapátkával megnyomkodom a tetejét. Megfordítom, hogy a másik oldala is megsüljön és kiszedem egy tálba lecsöpögni. Gyorsan megsül. Így teszek a többivel is.

Szabdzsikhoz tökéletes!

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr3818073690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása