Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Az eredeti Golden Milk recept

Kurkumás tej

2023. január 10. - Ági Helló Curry

Hol is kezdjem? Először is az elnevezéseknél:

- Golden Milk, ami egyértelműen a szupersárga színre utal. És arra, hogy aranyat ér ez az ital:-) vagy,

- Kurkuma latte, ami pedig a legfőbb fűszerére mutat rá. Viszont ha latte, akkor már kávé is van benne, ami nem az ezeréves recept. Ettől még nagyon finom és nagyon népszerű, de ez a poszt az eredeti indiai receptről szól.

- itthon Aranytej, Indiában Haldi ka doodh.

Bármily meglepő, az alap receptúrában 3 összetevő áll. Lehet variálni, lehet egyéb fűszerekkel ízesíteni, de eredendően csak tej, kurkuma és bors kell hozzá. Szuperegészséges melegítő ital. A kurkuma nagyon pozitív élettani hatásairól oldalakat lehetne írni, erős gyulladáscsökkentő, immunerősítő, stb. A bors pedig segíti a kurkumában lévő curcumin felszívódását. A tejet a vegánok vagy tejérzékenyek bátran cseréljék le növényi tejre.

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

20230109_170640.jpg

Hozzávalók 2 bögréhez:

5 dl tej

egy csapott teáskanál kurkuma

csipet bors

 

A tejet egy lábosban felforraljuk, alapos forralás szükséges akkor, ha nyers tejjel dolgozunk. Beleszórjuk a kurkumát. Figyelem, nem beletesszük a kanállal, mert csomós lesz, hanem a kanálról szórjuk és úgy keverjük. Gyorsabban lehet így elegyíteni. Mehet hozzá a csipet bors. Még egy keverés, 1-2 perc főzés és kész is.

Nagyon népszerű verzió, ha teszünk bele még egy kevés őrölt fahéjat és édesítésként egy kis mézet. Használható fűszer még a gyömbér, a kardamom és a szegfűszeg is. 

Pohárba töltjük és már fogyasztható is. Mivel a fűszerek nem oldódnak fel mindig 100 %-osan, akinek a torkát ingerli, érdemes inkább leszűrnie fogyasztás előtt.

Lehet is a forró bögrével bekuckózni:-)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr4518022258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása