Indiai gasztrotúra magyarul

Pekándiós banánkenyér

2020. március 31. - Ági Helló Curry

És akkor most jöjjön egy igazi, már 3. hete itthon vagyok és kezdek begolyózni süti. Napok óta nézem a konyhában a banánokat, ahogy egyre siralmasabb állapotban vannak. Napok óta tudom, hogy ezt már senki sem fogja megenni, süti lesz belőle. Sőt, kell is az édesség, nagyon kell. Aztán tegnap este egyik kolléganőm az instán posztolta az általa sütött banánkenyeret és ezzel megadta nekem a végső kegyelemdöfést, nem tudtam ma már ettől elvonatkoztatni. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, ezért alapnak elővettem a banánmentő csokis süti receptem. Aztán ma munka után megnéztem, mi van itthon. Csoki kell, na az nemigen van. 3-an lányok itthon ami elérhető volt, azt bizony elpusztítottuk. De azért találtam egy mikulás csokit eldugva. 30 g-os. Hát ez elég kevés csoki a sütimhez, nem baj, majd kakaóval pótlom. De csak kéne még bele valami. Nézem tovább, találtam még pekándiót. Ez az, ez így már jó lesz. És akkor így megszületett az én banánkenyerem:-)

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hellocurryhun és a facebookon--> Helló Curry

20200331_205049.jpg

Hozzávalók:

4 érett banán (3 a tésztába pépesítve, egy kettévágva a süti tetejére)

3 egész tojás

10 dkg cukor

10 dkg puha vaj

20 dkg liszt (15 dkg fehér és 5 dkg teljes kiőrlésű)

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 tasak sütőpor

kevés ét- vagy tejcsokoládé apróra vágva

kb. 2 marék pekándió (vagy mandula, kesudió, ami jólesik)

 

A sütőt előmelegítem 180 fokosra. Előveszek egy hosszúkás formát, alaposan kivajazom. Hosszában félbevágom a banánt és a lapos felével beleteszem, elrendezem. A 3 banánt egy tálkában villával alaposan összetöröm, pépesítem. Kimérem a liszteket, hozzákeverem a sütőport és a kakaóport. Átszitálom, bár ezt a lépést régen sokszor kihagytam, az évek alatt megtanultam, hogy nem szabad. Mindig marad benne egy-egy összetömörült sütőpor vagy kakaó darab. A szitálás 2 perc max.   Félreteszem. Felaprítom a csokit és a kesudiót. Nem sokat szórakoztam vele, kézi aprítóba bedobtam egyszerre, párat forgattam,lett benne kisebb és nagyobb darab is. Pont jó.  Egy másik nagyobb tálban a 3 db szobahőmérsékletű tojást a 10 dkg cukorral kikeverem, hozzá adagolom a puha vajat és azzal is alaposan kikeverem. Azért kell a tojásnak nem hidegnek lennie, hogy ne rántsa össze a vajat, amikor adagoljuk. Ehhez teszem a pépesített banánt és ismét elkeverem. A végén jön sütőporos, kakaós liszt. Amikor teljesen csomómentesre géppel kikevertem, finoman beleforgatom a darabolt pekándiót és csokit és a kivajazott, banánnal már díszített formába öntöm. Mehet a sütőbe. 30 perc biztosan kelleni fog neki.Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e. Amikor kész, a széleket hústűvel vagy késsel fellazítom és utána óvatosan kiborítom, majd hagyom teljesen kihűlni. Én hagytam, a család nem:-)

Jó étvágyat és kitartást mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr7915578364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.