Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Fokhagymás céklasaláta

2019. december 29. - Ági Helló Curry

Laci barátom, aki szakács (is) és az orosz konyha tudora (is) adott nekem régebben néhány céklás recept ötletet. Aztán persze ahogy megcsináltam néhányszor, átalakult a mi ízlésünk szerint. Valahogy így, úgy hogy bocs Laci, de ez már nem a te recepted, de tudod, hogy imádlak és köszi:-)

img_20191229_095141_229.jpg

Hozzávalók 4 kis tálkányihoz:

3 közepes cékla (kb. 60 dkg)

1 nagy savanykásabb alma

2 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál majonéz

1 dl natúr joghurt vagy tejföl

só, bors

10 dkg gouda sajt (ez nem kötelező, bár semmi sem az:-)

 

A céklát héjában, sós vízben megfőzöm. Igen, én főzve szeretem leginkább. Hagyom kihűlni. Egy salátás tálba belereszelem a fokhagymát, hozzáadom a natúr joghurtot, majonézt, sózom, borsozom. Kikeverem a dresszinget. Erre reszelem rá (nagy lyukú reszelőn) a megpucolt almát és a megpucolt kihűlt céklát. Aki szereti, mehet bele a sajt is reszelve. Összekeverem és hűtőben érlelem minimum 1 órát.

 

Ék egyszerű és baromi finom. Egyébként millió módon variálható, éljetek a főzés szabadságával:-)

Jó étvágyat!

süti beállítások módosítása