Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

2 perces joghurtos menta dip

2019. április 23. - Ági Helló Curry

Hoztam nektek egy újabb pár perces mártogatóst. Nem sok macera van vele, az íze pedig igazán üditő, hisz a menta és a joghurt is hűsít. Felhasználhatósága a koriander-menta diphez hasonló. Nagyon finom húsok, pl. tandoori csirke, pakórák, snackek és lepénykenyerek mellé. Nálunk ez most a burgonya bonda mellé készült.

img_20190423_130624.jpg

Hozzávalók:

2 dl natúr joghurt

2-3 evőkanál friss mentalevél

negyed teáskanál őrölt római kömény

negyed teáskanál vörös chili por

só ízlés szerint

 

A megmosott mentalevelet és a joghurt felét beleteszem egy olyan magas falú tálkába, amelyben botmixerrel le tudom turmixolni. Kicsit megsózom és már pörgetem is a botmixerrel. Amikor a menta már apró benne, kézzel hozzákeverem a két porfűszert és a maradék joghurot, majd beállítom a sósságát.

15 perces hűtőben való pihenő jót tesz neki, igazából már fogyasztható is.

 

Jó étvágyat!

 

süti beállítások módosítása