Hoztam nektek egy újabb pár perces mártogatóst. Nem sok macera van vele, az íze pedig igazán üditő, hisz a menta és a joghurt is hűsít. Felhasználhatósága a koriander-menta diphez hasonló. Nagyon finom húsok, pl. tandoori csirke, pakórák, snackek és lepénykenyerek mellé. Nálunk ez most a burgonya bonda mellé készült.
Hozzávalók:
2 dl natúr joghurt
2-3 evőkanál friss mentalevél
negyed teáskanál őrölt római kömény
negyed teáskanál vörös chili por
só ízlés szerint
A megmosott mentalevelet és a joghurt felét beleteszem egy olyan magas falú tálkába, amelyben botmixerrel le tudom turmixolni. Kicsit megsózom és már pörgetem is a botmixerrel. Amikor a menta már apró benne, kézzel hozzákeverem a két porfűszert és a maradék joghurot, majd beállítom a sósságát.
15 perces hűtőben való pihenő jót tesz neki, igazából már fogyasztható is.
Jó étvágyat!