Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Sokmagvas és medvehagymás vajas kence

2019. március 26. - Ági Helló Curry

Nem fogok hazudni, nem én találtam fel a spanyol viaszt. Egyik bevásárlásunknál kóstoltunk egy magokkal teli margarint. A magvakat imádjuk, a margarint lehetőség szerint kerüljük. Inkább a vajat választjuk. Kisebbik lányom viszont egyből beleszeretett a magvas kencébe. Meg is ígértem neki, hogy otthon készítünk ilyet vajból. Szombat reggel megvettem hozzá mindent a piacon. Igen ám, de a piac az a hely, ahol mindent meglát az ember, még amit nem tervezett azt is. Így voltam én a medvehagymával. Azt is vettem. Hazafelé már tudtam, hogy kétféle vajas kencével fogok villantani a család előtt:-) 

Legfrissebb tartalomért érdemes facebook vagy instagram oldalamat is követni!

 img_20190326_173110_317.jpg

Sokmagvas verzió:

20 dkg puha vaj

1 evőkanál szezámmag

1 evőkanál lenmag

1 evőkanál tökmag

1 evőkanál napraforgó mag

fél teáskanál só

A vajat egy tálba kimérem. Fontos, hogy puha legyen. A magvakat beleszórom az aprítógépbe és megpörgetem néhányszor. Ne legyen pépes, úgy az izgalmas, ha van benne egészen apró és kevés nagyobb darab is. A vajra szórom a sóval együtt, alaposan átkeverem. Egy órás pihentetés jót tesz neki. Kész is, fogyasztható.

Medvehagymás verzió:

20 dkg olvasztott vaj

kb. 15 szál medvehagyma

fél teáskanál só

A megtisztított medvehagymákat laskákra vágom, beleteszem az aprító gépbe a sóval együtt és felaprítom. Itt is igaz, hogy lehetnek benne egészen apró és nagyobb darabkák is.

Ennél a verziónál viszont nem elég, hogy puha legyen a vaj, folyósnak kell lennie. Nem szabad hevíteni, csak épp annyi meleget kapjon, hogy folyékony legyen. A folyékony vajba belekeverem a sós aprított medvehagymát, alaposan összekeverem és szintén egy órát pihentetem. Ez is kész:-)

Valójában mindkettő egy ízesített vaj, nem vajkrém, nem kell 10 centi vastagon a kenyérre kenni. Energiadús, nagy előnye, hogy tudjuk miből van, nincs tele tartósítószerrel és egy kis változatosságot hoz a reggeleinkbe. Eléggé etetik magukat:-)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr8514710645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmera 2019.03.27. 20:21:57

A magokat megpirítod? (a lenmagot gondolom nem)

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2019.03.27. 20:22:52

@kmera: Lehet pirítani, de én ezesetben natúran használtam.
süti beállítások módosítása