Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Aloo began - fűszeres krumpli padlizsán kombó

2018. február 26. - Ági Helló Curry

Sziasztok!

Nagy kedvencem érkezik, egy alap szabdzsi, amelyet a gyerekek is szeretnek, emiatt én chili nélkül csinálom.

 

Hozzávalók:

1 nagyobb padlizsán kb. 1,5x1,5 cm kockákra vágva

60 dkg burgonya szintén kockákra vágva

4 nagyobb paradicsom vagy így télen 1 paradicsomkonzerv

2 cm-es gyömbér megpucolva és lereszelve

1 teáskanál egész római kömény

2 teáskanál őrölt koriander

1 teáskanál asafoetida (hagyma ízére hasonlító fűszer)

1 teáskanál chilipor

1 teáskanál kurkuma

1,5 teáskanál só

friss koriander levél

olaj

Elkészítés 3 lépésben:

1. A kockázott krumplit olajban kisütjük, olajat felitatjuk róla, félretesszük, ugyanezt megcsináljuk a padlizsánnal. A padlizsánt nem csak úgy átsütögetjük, hogy arany színű legyen, hanem gyakorlatilag feketére sütjük égetés nélkül. Erre szánjunk egy kis időt. Mondjuk úgy hogy legyen a színe fekete mínusz 2 bázispont:-)

2. Serpenyőben 1 evőkanál olajon, közepes lángon a római köményt 1-2 percig pirítjuk, amikor már érezzük az illatát, rárakjuk a reszelt gyömbért, ezt is pirítjuk egy két percig. Most jönnek a porfűszerek, amiket előzőleg már magunk mellé készítettünk: koriander, kurkuma, asafoetida és a chilipor. Összekeverjük, ismét 1-2 percet pirítjuk vigyázva, hogy le ne égjen a fűszeralapunk és ráöntjök a paradicsomkonzervet (vagy a lereszelt paradicsomokat). Sózzuk és kb. 8-10 percig főzzük, amíg a paradicsom leve kissé elfő és egy mutatós szószt nem kapunk.

3. A fűszeres paradicsomba belekeverjük a kisütött padlizsán- és krumplikockákat, rottyantunk rajta egyet, levesszük a tűzről, friss koriander levéllel díszítjük és már fogyasztható is.

Jó étvágyat!

 

 

 

süti beállítások módosítása