Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Cékla saláta

2022. február 24. - Ági Helló Curry

Nagyon szeretjük a céklát, sütve, főve, köretnek, salátának, egytálételnek. Az enyhén földes íze engem nem zavar, de ebben a receptben gyakorlatilag észre sem venni azt a vonalat, mert a fűszerek felülkerekednek rajta. Maga a saláta végtelenül egészséges, energiát ad, a gyömbér miatt jó hatással van az emésztésre, az immunrendszerre. A cékla vérképző is. Órákig lehetne sorolni a pozitív élettani hatásokat. Plusz ugye nagyon finom és 1-2 napot eláll hűtőben, be lehet keverni belőle egy nagyobb adagot.

20220220_125824.jpg

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

 

Hozzávalók:

2 közepes fej cékla megfőzve

fél kígyóuborka

1 fej lilahagyma és 1 szál újhagyma

2-3 cm-es gyömbérdarab

1 zöld chili

fél citrom leve

ízlés szerint friss zöld koriander

 

Nem lesz vele túl sok dolgunk. Egy nagyobb tálba belereszeljük a gyömbért, megsózzuk és meglocsoljuk a fél citrom levével. Beleapírtjuk a zöld chilit és a hagymákat. Egy kevés zöldhagyma zöldet félretehetünk díszítésnek. Átforgatjuk. Amíg elkezd összeérni, addig a főtt céklát megpucoljuk és kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Mehet bele az alapba és most is jön egy átforgatás. Uborkát ugyanígy kockákra vágjuk, a felét belekeverjük az alapba. Aki szereti a koriandert, most fogjon egy ipari mennyiséget. Felaprítjuk, ennek is a nagy része mehet bele az alapba. Az egészet összeforgatjuk és legalább fél órát hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt amit meghagytunk zöldhagymát, uborkát és koriandert, azt most frissen a tetejére szórjuk. Így az alap gyönyörű lilás bordós, a tetején pedig ott figyel sok harsányzöld.

Készen is vagyunk. Millió ételhez illik, akár magában is isteni, de ehetjük lepénykenyérrel, sültek mellé, egytálételek mellé is.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr2017764994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása