Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Hogyan tartósítsuk a friss curry levelet?

2021. szeptember 05. - Ági Helló Curry

Indiai ételt főzők tudják, hogy a friss curry levél nagy kincs. Egyrészt több étel elengedhetetlen eleme, másrészt hazánkban kevés helyen lehet frisset kapni. Lehet venni szárítottat is, de nem ugyanaz. Na de ha végre hozzájutunk, akkor szembesülünk vele, hogy egy boltban vásárolható adag nem egy-két indiai ételhez elég, hanem akár hetekig tartó főzéshez is. Valahogy meg kell menteni a friss leveleket. Én ilyen egyszerűen szoktam.

20210905_082823.jpg

Egy csomagnyi, azaz nagyjából 2 maroknyi friss curry levelet alaposan megmosok, a száráról lehúzom a leveleket. Mosás után lecsöpögtetem és egy tiszta nedvszívó konyharuhára kiteszem száradni. Fontos, hogy a levelek ne legyenek nedvesek. Többször át szoktam forgatni a konyharuhán, hogy gyorsabban száradjon a felülete.

Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat vagy kókuszzsírt hevítek fel közepes lángon. Már menet közben beleszórom a leveleket. Kicsit megdinsztelem minden oldalát. Az a fontos, hogy ne piruljon meg, csak az olaj vonja körbe és kapjon egy kis hőkezelést.

Leveszem a tűzről, hagyom kicsit kihűlni, üvegbe teszem, lezárom és hűtőben így tudom tárolni kb. egy hónapig. Így sokkal jobban megőrzi az aromáját, mint szárítva.

20210905_082950.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr3316680088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása