Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Spenótos rántotta - Anda palak bhurji

2021. július 17. - Ági Helló Curry

Tojás szinte mindig jöhet reggelire, spenóttal meg tele van a kert, úgy hogy illet már összedobnom megint egy indiai spenótos omlettet. 15 perces mutatvány, kb. mint egy magyaros omlett. Lepénykenyérrel 3-4 főre elég, mert van benne spenót bőségesen, de természetesen mindenki a saját megszokott adagja alapján számítsa ki, hogy mennyi tojásból készüljön.

Nálam a kertben Új-zélandi spenót van,kiapadhatatlan forrás. Van is róla már egy cikkem az Ízes életen--> ITT :-)

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)

20210717_084524.jpg

 

Hozzávalók:

4 db tojás

két maroknyi, kb 15 dkg spenótlevél

1 nagy fej hagyma

1 duci gerezd fokhagyma

2 cm-es gyömbérdarab

1 zöld chili vagy ha nincs, akkor fél teáskanál vörös chili por

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál só

kevés őrölt bors

friss zöld koriander

néhány szem koktélparadicsom

1-2 evőkanál olaj vagy tisztított vaj (ghee)

 

A hagymát negyedeljük majd felszeleteljük, a pucolt fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, a chilit felaprítjuk. Fogunk egy serpenyőt, a zsiradékot közepes lángon elkezdjük benne hevíteni, rászórjuk a hagymát. Megdinszteljük, kapjon egy kis színt, de ne száradjon ki. Amíg dinszteljük, addig a spenótot is fel tudjuk aprítani. Amikor a hygama kérsz, rátesszük a fokhagyma-gyömbér-aprított chili triót (ha por chilivel dolgozunk, akkor azt nem most tesszük rá). Együtt pirítjuk pár percig, most jönnek a fűszerek, kurkuma, chili por, néhány csavarás friss őrölt bors. Átkeverjük és maximum 1 percet pirítjuk. Rászórjuk az aprított spenótot, sózzuk és lefedve pároljuk pár percig. Amikor a spenót átpárolódott, akkor a serpenyőben az alapba fakanállal csinálunk 4 mélyedést és beleütjük egyenként a tojásokat. A fehérje része gyorsan megszilárdul, ekkor egy fakanállal átkeverjük alaposan és a sárgája is szépen megsül. 

Tetejét friss korianderlevéllel és koktélparadicsommal díszítjük. Szárazabb, nem olajban sült lepénykenyérrel ideális, de akár magyar pékáru is tökéletes hozzá:-)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr5716630248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása