Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

A legegyszerűbb joghurtos kevert sütim - most körtével

2020. augusztus 22. - Ági Helló Curry

Ez a recept azért (is) került fel a blogra, mert ék egyszerű, imádjuk és majdnem nem találtam meg a receptjét:-). Kicsit feledésbe merült itthon, mert nem volt úgy gyümölcs idén, hogy süssek ilyet is. Nekünk kicsik a gyümölcsfák még, amit meg vettünk gyümölcsöt (aranyáron), azt befűztük. És így tavaly készítettem utoljára. Nem is találtam hirtelen a papírt, amire felírtam a receptjét. Na most így nem fog elveszni.

Amiért még nagy kedvenc, hogy joghurtos! a tésztája és bármilyen gyümölccsel megszórható. 

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry

 

img_20200821_092520_609.jpg

Hozzávalók:

2 bögre fehér liszt

1 bögre teljes kiőrlésű liszt

1 bögre barna cukor (lehet kevesebbet is tenni)

3 tojás

2 bögre natúr joghurt

fél bögre étolaj vagy olvasztott kókuszzsír vagy olvasztott vaj

1 tasak sütőpor

gyümölcs ízlés szerint

 

Egy nagy tálban a 3 tojást a cukorral kikeverem amennyire lehet. Mehet hozzá a zsiradék, egy gyors keverés még. A lisztbe beleszórom a sütőport. Most már csak annyi dolgom van, hogy néhány részletben hozzáadom felváltva a liszteket és a natúr joghurtot, közben keverem, hogy ne legyen csomós. Ezzel kész is van az alap tészta.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Tetejét gyümölccsel megpakolom, vagy megszórom. Bármilyennel!!! 3 nagy kedvenc van nálunk: sárgabarackos, szilvás és körtés. Én még egy kevés fahéjas cukorral is meg szoktam szórni a tetejét. A kb. 30*20-as tepsiben ez a mennyiség sütés végére úgy 4-5 cm magas lesz. Ha vékonyabbat szeretnénk, akkor nagyobb tepsibe tegyük.

Mehet a sütőbe, alul felül sütéssel 180 C-on. Ha nagy tepsibe tettük, akkor a vékonyabb a tészta, gyorsabban megsül. Ha kisebbe és vastagabb a tészta, akkor bizony kell neki nagyjából 40 perc. Tűpróbával kell ellenőrizni, mielőtt kivesszük.

Hajrá!:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr4816172778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása