Ez a recept azért (is) került fel a blogra, mert ék egyszerű, imádjuk és majdnem nem találtam meg a receptjét:-). Kicsit feledésbe merült itthon, mert nem volt úgy gyümölcs idén, hogy süssek ilyet is. Nekünk kicsik a gyümölcsfák még, amit meg vettünk gyümölcsöt (aranyáron), azt befűztük. És így tavaly készítettem utoljára. Nem is találtam hirtelen a papírt, amire felírtam a receptjét. Na most így nem fog elveszni.
Amiért még nagy kedvenc, hogy joghurtos! a tésztája és bármilyen gyümölccsel megszórható.
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
Hozzávalók:
2 bögre fehér liszt
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre barna cukor (lehet kevesebbet is tenni)
3 tojás
2 bögre natúr joghurt
fél bögre étolaj vagy olvasztott kókuszzsír vagy olvasztott vaj
1 tasak sütőpor
gyümölcs ízlés szerint
Egy nagy tálban a 3 tojást a cukorral kikeverem amennyire lehet. Mehet hozzá a zsiradék, egy gyors keverés még. A lisztbe beleszórom a sütőport. Most már csak annyi dolgom van, hogy néhány részletben hozzáadom felváltva a liszteket és a natúr joghurtot, közben keverem, hogy ne legyen csomós. Ezzel kész is van az alap tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Tetejét gyümölccsel megpakolom, vagy megszórom. Bármilyennel!!! 3 nagy kedvenc van nálunk: sárgabarackos, szilvás és körtés. Én még egy kevés fahéjas cukorral is meg szoktam szórni a tetejét. A kb. 30*20-as tepsiben ez a mennyiség sütés végére úgy 4-5 cm magas lesz. Ha vékonyabbat szeretnénk, akkor nagyobb tepsibe tegyük.
Mehet a sütőbe, alul felül sütéssel 180 C-on. Ha nagy tepsibe tettük, akkor a vékonyabb a tészta, gyorsabban megsül. Ha kisebbe és vastagabb a tészta, akkor bizony kell neki nagyjából 40 perc. Tűpróbával kell ellenőrizni, mielőtt kivesszük.
Hajrá!:-)