Az úgy volt, hogy rengeteg cukkinim van és maradt pár szem szilva még, amelyeket szépségversenyre már nem küldenék. Jött a gondolat, hogy ebből süti lesz, mi is legyen? Legyen csokis muffin. Nagy lelkesen le is reszeltem egy adag cukkinit, amikor is eszembe jutott, hogy elfogyott a tojás. No akkor ez egy vegán, tojásmentes süti lesz. Nem ez volt az alapcél, de nem bántuk meg:-)
Cukkinivel azért szeretek dolgozni, mert semlegesebb íze miatt ezer módon felhasználható. Nem csak sósan, édesen is. Mutatom is, hogy jelen esetben hogyan:-)
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
45 dkg megtisztított cukkini
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg fehér búzaliszt
10 dkg nádcukor
10 dkg margarin
1 púpozott evőkanál nem cukrozott kakaópor
2 teáskanál sütőpor
8 szem szilva
5 dkg étcsokoládé
Előmelegítem a sütőt 180 C-ra.
A megtisztított cukkinit kislyukú reszelőn lereszelem, a margarint felolvasztom és a cukorral ezeket összekeverem. Egy tálba átszitálom a liszteket, a sütőport és a kakaóport. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadagolom a cukkinis keverékhez. Csomómentesre keverem kézzel, nem kell hozzá gép, nagyon könnyű tésztája van. A végén felaprítom a szilvát és az étcsokit és azt is hozzákeverem. 12 db-os muffin tálcát kivajazom és egyenletesen elosztom a formákban a tésztát.
Hőlégkeveréses sütőben 180 C-on kb. 15 perc alatt készre sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy valóban megsült-e.
Tojás nélkül is szépen összeáll a tészta, nagyon krémes eredményt kapunk belül. Kifejezetten elnyerte a család tetszését, hogy nem lisztes állaga van.
Jó étvágyat:-)