Régóta tudjuk más nemzetektől is, hogy az uborka-joghurt kombó tuti nyertes páros. Indiában sincs ez másképp.
A raitát egyébként más zöldségekkel is lehet készíteni, lényeg itt a joghurt, ami frissít, hűt és az erős csípősséget lágyítja. Hozok még majd más raitákat is, most viszont bemutatom az én nagy kedvencemet az uborkásat egy kis répával megspékelve.
Hozzávalók 4 kis tálkához:
1 kígyóuborka
fél sárgarépa
1 nagy pohár (kb. 350 g) joghurt
fél teáskanál őrölt római kömény
csipet chilipor
só
Először is a joghurtot egy tiszta anyaggal bélelt szűrőbe öntöm. Természetes aláteszek egy edényt. Fél órát hagyom így. A megpucult uborkát lereszelem egy nagylyúkú rezselőn, enyhén megsózom, azt is pihentetem a joghurttal együtt. Ezuttán a megpucolt sárgarépát szintén lereszelem egy nagylyúkú reszelőn. Letelt a fél óra, az uborkát jól kinyomkodva egy tálba teszem, hozzárakom a reszelt sárgarépát és ráöntöm a lecsepegtettett joghurtot. Enyhén megsózom, fűszerezem az őrölt római köménnyel és a chilivel. Összekeverem és tálalásnál szórok még rá pár csipet római köményt.
Jó étvágyat:-)