Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Csirke tikka - az idei grillszezon mesés kedvence

2018. május 01. - Ági Helló Curry

Menthetetlenül megkezdődött a kerti party szezon. Nincs hétvége, amikor ne merülne fel bennünk a kérdés, hogy mit is süssünk/főzzünk a hétvégén kint a kertben. Olyan válogatást hoztam most nektek, amely garantáltan leveszi a lábáról a vendégeket és titeket is. 

Bolondítsátok meg az idei grillszezont egy kis keletei varázslattal! Tuti nyerő lesz!

img_20180501_070416.jpg

Hozzávalók:

1 adag indiai hagymasaláta (recept itt)

1 adag uborka raita (recept itt)

1 adag naan (recept itt)

1 csirkemell kicsontozva, megpucolva, kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágva

2,5 cm-es gyömbérdarab

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál frissen facsart és leszűrt citromlé

2 dl joghurt

1 teáskanál vörös chilipor

1 teáskanál tandoori masala (nem katasztrófa ha nincs)

fél teáskanál kurkuma

 

Nincs is más teendőnk, mint az előkészíttet csirkekockákhoz hozzátenni a lereszelt gyömbér és fokhagymapépet, megszórni a fűszerekkel, meglocsolni a citromléval, ráönteni a joghurtot, sózni, alaposan összekeverni és egy éjszakát állni hagyni (de minimum 2-3 órát). A joghurt és a citromlé hatására észveszejtően omlós lesz a csirkemell. A fűszerek mennyeivé varázsolják.

Amikor már megpácoltuk a húst, húzzuk nem túl szorosan vékony fém-vagy fanyársra. Ha fanyársat használtok, áztassátok be használat előtt fél órára vízbe a nyársakat, hogy meg ne égjenek!

Most már jöhet a sütés, akár kint a kertben grillezhető, vagy bent a sütőben is elkészíthető. Sőt, az sem baj, ha serpenyőben sütitek át minden oldalát.

Bízom benne, hogy tényleg leveszitek vele a vendégeket a lábukról! :-)

 

 

süti beállítások módosítása