Ez a hagymasaláta egyszerű, csak néhány könnyen beszerezhető alapanyag kell hozzá, gyors és mégis pillanatok alatt a mesés keletre repít minket. Egy titka van, 10 perccel a szervírozás előtt dobjuk össze, hogy a só ne puhítsa nagyon meg a hagymát. Tökéletes kiegészítője a grillvacsoráknak.
Hozzávalók 4 kis tálkányi adaghoz:
2 közepes fej lilahagyma
1 evőkanál frissen facsart leszűrt citromlé
1 csapott teáskanál őrölt római kömény
0,5 teáskanál chat masala (elhagyható)
apróra vágott friss koriander levél vagy petrezselyem
só
A megpucolt hagymákat kb. 4 mm-es karikákra vágjuk, a karikákat szétszedjük egy tálba. Meglocsoljuk a citromléval, megszórjuk az őrölt római köménnyel és a chat masalával (ha van), sózzuk, összekeverjük és a tetejére szórjuk a friss koriander vagy petrezselyem leveleket ízlés szerint. 10 percet állni hagyjuk és már fogyasztjuk is.
Jó étvágyat !