Sziasztok!
Hetek óta erre a kombóra voltam rákkattanva, tegnap meg is csináltam.
Micsoda ízbomba! Hihetetlenül finom és egzotikus előétel, vendégváró, sikert hozó falatka.
Hozzávalók:
1 adag mangó csatni / recept itt elérhető
250 g tisztított garnélarák
1 aprócska gyömbér (lereszelve kb. 1 teáskanálnyi)
1 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
4 evőkanál csicseriborsó liszt
1,5 evőkanál kukoricaliszt
1 citrom leve
fél teáskanál kurkuma
fél teáskanál vörös chilipor
csipet bors és só
csipet sütőpor
víz
olaj a kisütéshez
A garnélát egy tálkába teszem (ha fagyasztott volt, legyen teljesen kiolvasztva és ne legyen vizes). Rászóróm a kurkumát, chiliport, sót és borsot és ráteszem a lereszelt gyömbért és fokhagymát és a citromom kifacsart levének a felét. Átforgatom kézzel, hogy mindenhol egységesen érjék a fűszerek és félreteszem picit pihenni.
Egy másik tálkába kimérem a csicseriborsó- és kukoricalisztet, beleteszem a sütőport, elkevergetem, hozzáteszem a maradék citromlét és annyi vizet, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb állagú mártogatóst kapjak.
Felhevítem az olajat jó forróra egy tapadásmentes edényben. A csicseriborsó- és kukoricaliszt extra gyorsan le tud ragadni az edény aljára, ezért fontos, hogy az olaj forró legyen és az edény is jó minőségű legyen.
Belemártogatom a masszába a fűszeres rákdarabkákat és átsütöm mindkét oldalát aranybarnára. Végül az olajat leitatom róla és mangó csatnival tálalom.
Jó étvágyat hozzá!