Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Tojás bhurji, azaz indiai rántotta

Anda bhurji

2020. május 01. - Ági Helló Curry

Néha belefér egy kis "Én" reggel, ilyenkor szépen kényelmesen megcsinálom magamnak azt, amit én szeretnék reggelizni. Függetlenül attól, hogy mit enne a család. Ez most egy ilyen volt és nagyon kellett.

A tojás bhurji tényleg tök egyszerű, gyorsan megvan. Inkább az volt az idő, hogy a naanokat megcsináltam, de most ez kellett na.

Ha tetszik a receptem, köszönöm, ha megosztod. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)

Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hellocurryhun és a facebookon--> Helló Curry

 

20200430_161629.jpg

Hozzávalók 1 személyre (az adagot persze befolyásolja, hogy ki hány tojást tud megenni:-):

2 db tojás

fél fej hagyma (mindegy, hogy lila vagy vörös)

1 gerezd fokhagyma

1-1,5 cm-es gyömbérdarab

fél paradicsom

fél teáskanál kurkuma

fél teáskanál őrölt koriander

fél teáskanál vörös chili por

fél teáskanál só

friss zöld koriander

1 gerezd citrom leve

1 evőkanál ghee vagy olaj

1 db naan

 

Na akkor a szokásos Ági féle vegyünk elő egy nagy vágódeszkát módszer jön. A hagymát felaprítom, félrehúzom, a fokhagymát és a gyömbért lereszelem, félrehúzom, a paradicsomot felkockázom és mellé még a koriandert felaprítom. Vágok egy gerezd citromot is. A kezem ügyébe készítem a porfűszereket meg a 2 db tojást.

Jön a serpenyő, amin felhevítem a zsiradékot, rádobom a hagymát, átpárolom aranybarnára, rádobom a reszelt gyömbér és fokhagymapépet, azzal egy perc pirítás, aztán jön a paradicsom. Most a falapáttal kicsit megnyomkodom, úgy párolom tovább. Hogy kicsit összeessen a paradicsom és megtörjön a hagyma, de maradjanak benne azért darabok is. Amikor a paradicsomnak nagyjából már elfőtt a leve, hozzáadom a porfűszereket és megsózom. Átkeverem és amíg pirul, csak simán ráütöm a két tojást. Hagyom egy kicsit szilárdulni, de csak egy percet, alaposan átkeverem és innen addig sütöm, ahogy szeretem a rántottát, nyersebben vagy szárazabban.

Tányérra teszem, mellérakom a zöldségeket, az egészet meglocsolom a gerezd citrom levével. A zöldségeket még egy is őrölt római köménnyel is megszórom, a bhurjit meg a friss korianderrel. Mellé kerül a naan. 

Isteni, tényleg. Jó étvágyat!

20200430_090509.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr4215650856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása