Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Indiai omlett - 10 perces reggeli különlegesség

2018. augusztus 23. - Ági Helló Curry

Csak az olyan elborult fanatikusok, mint én tudják, hogy mennyire jól esik egy fülledt reggelen irtó csípős indiai reggelit enni. Mert ha hiszitek, ha nem, frissítő hatása van. Először az ember kipirul és leizzad, aztán eszik hozzá pár hideg paradicsomot meg egy kis hideg joghurtot és már vissza is hűtötte magát. Télen meg úgy az igazi, ha nem hűtjük vissza magunkat. Akkor tovább fűt a reggelink és kitart a tízóraiig:-).

Az ötlet pedig Az élet ízei (The hundred-foot journey) című filmből jött. Imádom ezt a filmet, ezerszer meg tudom nézni. Egy éttermet üzemeltető indiai családról szól, akik elhagyják Indiát, kisebb keresgélés után letelepednek Franciaországban és éttermet nyitnak pont egy Michelin csillagos étterem mellett, melynek vezetőjét Helen Mirren alakítja. Az indiai család fejét pedig Om Puri (aki sajnos már nincs velünk). Ebben a filmben Helen Mirren és a Hassant alakító Manish Dayal együtt készítenek egy omlettet. Ahogy nézi az ember, egyből megkívánja. Úgy hogy én már el is készítettem párszor és elhoztam a receptet nektek.

10 perc alatt elkészíthető, nem kell hozzá túl sok speciális fűszer, ráadásul hozunk egy kis újdonságot reggeleinkbe!

img_20180819_084730.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

4 db tojás

1 dl tejszín

fél fej lilahagyma

1 púpozott evőkanálnyi zöld koriander levél 

1 zöld chili

1 teáskanál kurkuma

fél teáskanál vörös chilipor

fél teáskanál só 

1 evőkanál ghee vagy olaj

img_20180819_084621.jpg

 

A fél fej lilahagymát vagy vékony szeletekre vagy apró darabokra felaprítom és félreteszem. A koriandert és a zöld chilit is felaprítom.

Egy tálkába feltöröm a 4 tojást, hozzáöntöm a tejszínt, beleszórom fokozatosan a porfűszereket, a sót, a koriandert és a zöld chilit is. Összekeverem egy habverővel, ahogy a rántottánál szoktam. Nem kell halálra, csak annyira, hogy a fűszerek ne legyenek benne csomósak (ezért is adom fokozatosan és nem egyben öntöm bele az egészet). Felhevítem egy tapadásmentes serpenyőben a zsiradékot és ráöntöm a fűszeres tojást. Kevergetés nélkül  közepes tűzön hagyom megsülni. Amikor már kezd megszilárdulni, rászórom a lilahagymát. Olyanra sütöm, ahogy szeretem, vagy szárazra, vagy folyósabbra. Ez ízlés kérdése. 

Kész is, tálalható. Meg lehet locsolni frissen facsart citromlével, díszíthető paradicsommal, paprikával, uborkával, joghurttal, lepénykenyérrel. Végtelen a variációk száma!

Izzadós jó étvágyat! :-D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr2114197961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmera 2018.08.24. 21:20:22

Tetszett nekem is ez a film, és már akkor gondolkodtam rajta, hogy valóban olyan hatásos-e a recept? Azt hiszem, ha friss korianderhez jutok, ki fogom próbálni.

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2018.08.25. 16:20:41

@kmera: Egy próbát mindenféleképpen megér. Abból baj nem lehet:-)
süti beállítások módosítása