2014-ben indult a kezdeményezés, hogy januárban próbáljuk ki a vegán életmódot. Ezt hívjuk Veganuarynak, magyarul veganuárnak. Még ha nem is vegetáriánus vagy vegán az ember, néha egy kis komfortzónából való kilépés nem árt. Az ünnepek után pedig kifejezetten felüdülés a szervezetnek a sok zöldség és gyümölcs, amelyek ugye a vegán életmód elengedhetetlen alapanyagai.
Nem olyan egyszerű hirtelen vegán módon étkezni, kevés recept jut eszünkbe, hisz nem ezt az életmódot szoktuk meg. A sikeres projekthez segítségül hoztam 5 vegán indiai receptet. Van még ezeken kívül is a blogon, azokat ITT találjátok:-)
1 leves, 2 főétel, 1 sós csemege és 1 desszert vár most rátok. Jó kalandozást!
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)
Masala rizs
Nagyon gyorsan elkészül, akár "home office ebéd" vagy "későn értem haza vacsora" is lehet. A rizsnél az a cél, hogy szép pergős, különálló rizsszemek legyenek jó fűszeresen, hogy ne maradjon a végén hiányérzetünk.
Recept ITT!
Szamósza
Mit kell tudni a szamószáról? India legnépszerűbb sós csemegéje. Több változata van. Nem lehet nem megenni az összeset. Ja és az illata kilóméterekről kiszúrható. Ha még nem ettél, bűn nem kipróbálni. Ha meg már ettél, meg kell csinálnod otthon is!
Recept ITT!
Spenótleves pirított csicseriborsóval
Két szuperegészséges klasszikus alapanyag, lágy krémes főzelék, roppanós feltéttel. Tuti páros.
Recept ITT!
Rajma, azaz szárazbabcurry
Valójában egy indiai fűszeres babfőzelékről beszélünk, nevezhetjük bab currynek vagy masalának is. Indiában a hüvelyesekből készült ételeket dalnak nevezik. A fekete és barna lencséből készült fogást dal makhaninak, a vörös lencséből készültet masoor dalnak, csicseriborsóból készültet pedig chana dalnak hívják. Közel sincs vége a listának, alapanyagtól, főzési technikától, régiótól is függ az elnevezés. A rajma a vesebabból készült Észak-indiai, punjabi verzió.
Recept ITT!
Indiai banán palacsinta
Természetesen szükséges egy édesség is a felsorolás végére:-). A kela malpuát reggelire és desszertnek is fogyaszthatjuk, népszerű édesség a Diwali, azaz a fény ünnepén.
Recept ITT!