Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Utolsó kommentek:

Anita Palatinszki 2023.12.17. 14:54:01

Hello! Ez egy szuper recept, rendszeresen készítek prathát. Mindig nagy sikere van. ?

Bejegyzés: Aloo paratha - burgonyával töltött lepény

Kerma · www.kerma.hu 2023.07.05. 09:40:48

Köszönjük a cikket és a receptet! Kerma Design

Bejegyzés: Mungóbab curry

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2023.06.02. 10:06:32

@duplasuzy: Szia! Moshatod szűrőben csap alatt is, én megszokásból mosom edényben, így jobban látom a víz színét is. Mindenki máshogy csinálja:-)

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

duplasuzy 2023.06.02. 07:48:09

Miért kell váltott vízben, sokszor mosni? Nem lehet szűrőben mosni? Én mindig úgy szoktam a sima rizst.

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2022.10.24. 10:45:46

@Galanthus: Nálam a zöldborsó főzelék az, ami nem megy, vagy túl híg, vagy túl sűrű, vagy nincs íze, vagy túl sós, vagy túl édes. Ez van:-)
Örülök, hogy bevált a leírás és hogy ebben segíthettem. Aztán csak óvatoson, nehogy basmati rizs függők legyetek:-) Az életveszély, komolyan. Tapasztalat....

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

Galanthus 2022.10.17. 10:02:36

Nem vagyok egy konyhai analfabéta, már-már egészen büszke vagyok magamra szakácstudásomat illetően. Azonban mint mindenkinek, nekem is vannak fekete foltok. A férjemmel már beletörődtünk, hogy én leszek az a nő aki tökéletes wellington bélszínt vagy aranygaluskát készít, de egy egyszerű rizsfőzés feladja neki a leckét. :) Ezt értsd úgy, hogy eddigi próbálkozásaim ehetetlenek voltak. :) Esküszöm, még a zacskós rizset is túlfőztem.... na de adtam egy utolsó esélyt ( kb 5-6 év próbálkozás után) és láss csodát férj 9,5/10 értékelte. :))
Köszönöm!! Tényleg. :)

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2022.03.13. 17:40:42

@Conservus Globus: Tisztelettel várom utána a véleményedet:-)

Bejegyzés: Káposzta pakóra

Conservus Globus 2022.03.12. 19:44:17

Nnna. Eztet ki fogom probalni....

Bejegyzés: Káposzta pakóra

midnightcoder2 2022.01.07. 13:43:51

A legjobb dolog ami a káposztával történik, ha megeszi a kecske.

Bejegyzés: Idén is veganuár indiai receptekkel

Örömhernyó 2021.12.22. 05:27:23

Az okra szuper zöldség! A nyálkásságtól nem megszabadulni kell, hanem élvezni.
Én gumboban is szeretem, az sűríti.

Bejegyzés: Okra curry

antiindex 2021.09.11. 02:07:58

Dosából kismillió fajta van Indiában, államonként eltérő, de általában egy dosa helyen többfélét is lehet kapni. Például mysore dosa. A masala dosa ezek közül csak az egyik, talán legnépszerűbb, mert nem olyan drága, és kockázatmentes, azaz az alap verzióban legalábbis nincsenek fura dolgok. Még a masala dosának is vannak alfajai. Azt meg sem említed, hogy a tésztát megtöltik burgonyával (erre mondtam, hogy kockázatmentes), és fűszerekkel. Sambart és kókusz chutneyvel tálalják. A sambar olyan, mint az erős Pista. Mumbayban a főállomás előtti téren utcán kiválót lehet enni, amit az orrod előtt készítenek kis tűzhelyen.

Bejegyzés: Indiai kenyér lexikon

tlantos 2021.09.02. 08:56:39

Nem vagyok en mosomedve, hogy mindent megmossak :)

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2021.09.02. 07:11:37

@tlantos: Szia! Ha nem is áztatod, a rizseket azért érdemes megmosni. Nem csak a keményítő, hanem a kosz és szennyeződések miatt is.

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

JuhiSanya 2021.09.02. 04:27:06

Egyszer olvastam, hogy a basmati rizzsel nem kell vacakolni: bő vízben meg lehet főzni. És valóban. Azóta mindig így készítjük. Nem túl sok vízben; fontos a megfelelő sósság. Pergős, aromás lesz. Körethez nem is használunk mást.

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

tlantos 2021.09.02. 04:26:44

Sose aztatom, sose mosom, mindig jo.

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

motoroskonyhaja 2021.09.01. 21:04:24

@Ági Helló Curry: Nagyon szívesen! ;) Mi pl. kizárólag Basmatit fogysztuni itthon, ha rizsről van szó. Az észrevételt azért írtam, mert sokan (pl. a kommentelők nagy része is) nagyon tudják a "tuti" rizsfőzést",, pedig nagyon nem így van, ahogy gondolják :D De ők így tanulták, így ismerik, szerintük ez a tuti. Tudnék mesélni róla :) Amikor én pár éve Japánban főzni tanultam, akkor mindenhol (Taharától-Yokotéig) hasonlóan tanították a rizsfőzési fortélyokat, mint amit itt olvastam. Az egyedüli különbség a hideg vs. forró víz, ők hideget használnak, mert a forró és a hideg vegyítése sokkal jobban használ a repedésnek, duzzadásnak. Szóval ez egy jó út, és örülök, hogy ilyen szinten leírtad! ;) Persze biztos lesznek okoskák, akik sokkal jobban tudják hogyan kell, és mit miért nem kell, de ezt hagyd rájuk. Jó a blog, és kész ;)

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2021.09.01. 19:25:54

@motoroskonyhaja: Szia! Nagyon köszönöm az észrevételt, valóban lehetett volna magyarázat is, annyira nem akartam bő lére ereszteni. De köszönöm, hogy itt leírtad, sokak számára ez is segítség!

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2021.09.01. 19:24:02

@Meister: Huhh, ezt de jó, hogy írtad, észre sem vettem, hogy ott elírtam. Javítottam is. 1 bögre rizs, másfél bögre víz. Köszönöm!

Bejegyzés: A tökéletes basmati rizs titka
süti beállítások módosítása