Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Mángold pakóra - avagy a gluténmentes indiai bundázott zöldség

2018. május 03. - Ági Helló Curry

A minap meglátogattuk papáékat és jószokásomhoz híven körbesétáltam a kertet, mi hogy áll, mennyi gyümölcs lesz, kikelt-e a répa, van-e elég paradicsom palánta. Utolsó kanyarban vettem észre a mángoldot. Rengeteg volt és még zsenge. Azonnal tudtam, hogy ebből bizony első körben pakóra lesz.  Mit…

Tovább

Csirke tikka - az idei grillszezon mesés kedvence

Menthetetlenül megkezdődött a kerti party szezon. Nincs hétvége, amikor ne merülne fel bennünk a kérdés, hogy mit is süssünk/főzzünk a hétvégén kint a kertben. Olyan válogatást hoztam most nektek, amely garantáltan leveszi a lábáról a vendégeket és titeket is.  Bolondítsátok meg az idei…

Tovább

Uborka raita - a legnépszerűbb indiai joghurtos uborkasaláta

Régóta tudjuk más nemzetektől is, hogy az uborka-joghurt kombó tuti nyertes páros. Indiában sincs ez másképp. A raitát egyébként más zöldségekkel is lehet készíteni, lényeg itt a joghurt, ami frissít, hűt és az erős csípősséget lágyítja. Hozok még majd más raitákat is, most viszont bemutatom az én…

Tovább

Indiai hagymasaláta

Ez a hagymasaláta egyszerű, csak néhány könnyen beszerezhető alapanyag kell hozzá, gyors és mégis pillanatok alatt a mesés keletre repít minket. Egy titka van, 10 perccel a szervírozás előtt dobjuk össze, hogy a só ne puhítsa nagyon meg a hagymát. Tökéletes kiegészítője a grillvacsoráknak.

Tovább
süti beállítások módosítása