Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Könnyen beszerezhető fűszer kezdőkészlet indiaihoz

Mert valahol el kell kezdeni:-)

2018. szeptember 19. - Ági Helló Curry

Sokan mondják nekem, hogy milyen jól néz ki, amit csinálok, de elolvassák és megrettennek a sok fűszertől. Azt sem tudják, hogy hol szerezzék be. Nos, van igazság alapjuk. Sok olyan fűszert használ az indiai konyha, amit csak speciális boltban tudtok beszerezni.

De!

Van egy alap kezdőcsomag, amit nagyobb áruházak készleteiből is össze lehet állítani, nem kell speciális fűszerboltba menni, így többek számára elérhető mind távolságban, mind időben. 

img_20180919_180825_848.jpg

No tehát mi is az, amit könnyebben be tudunk szerezni:

- lédig gyömbér

- friss zöld chilipaprika

- friss zöld koriander

 

A száraz fűszerek pedig a következőek:

- piros chilipaprika egészben és őrölve

- kurkuma

- egész római kömény

- őrölt római kömény (vagy ha ezt nem kaptok, az egészet otthon meg tudjátok őrölni vagy mozsárban megtörni)

- őrölt koriander (vagy ha ezt nem kaptok, az egész magot otthon meg tudjátok őrölni vagy mozsárban megtörni)

- garam masala

 

Ezeket mind a 2 nagy multi áruházlánc polcairól szedtem össze, van, ami az átlagos fűszerek között volt, van, amit a speciális, nemzetközi konyha alapanyagai között találtam meg.

 

Ha tetszett az ötlet, hamarosan hozok 5 receptet, amiket ebből az alapcsomagból és az átlagos otthon alapanyagokból tudtok majd elkészíteni:-)

 

 

süti beállítások módosítása