Csirke, csirke, csirke. Nagyon sokan szeretjük, egyszerű feldolgozni, gyorsan elkészíthető, akár hétköznap este is össze tudunk belőle dobni egy vacsorát. Kis rutinnal egyébként az indiai receptek is gyorsan megvannak. Hosszú a leírás, sok a fűszer, de ha már kialakítottuk magunknak, hogy mit és hogy csinálunk, mindent a kezünk ügyébe készítünk, akkor indiai vacsora is készíthető belátható időn belül.
Most pedig egy bejegyzésbe összeszedtem a blogon lévő 5 olyan csirke receptet, ami szuper ízletes szafttal van megáldva, Mindegyik mellé illik a rizs is és valamelyik lepénykenyér is.
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
Ha tetszik a receptem és megosztod, megköszönöm. Ha el is készíted, használd a #hellocurryhun hashtaget :-)
Kezdők csirke curryje
Az egyik legegyszerűbb csirkecurry, gyors, nem bonyolult (és mégsem a ráborítjuk a brit curryport típusú recept).
Recept ITT!
Saag Wala - spenótos csirke
Másik nagy kedvenc a spenót, amit a magyar konyha viszonylag szegényesen használ fel, pedig nagyon egészséges és sokunk kedvence. És ugye amikor a csirkehús ebben a szószban csücsül...no igen, új dimenziót nyit.
Recept ITT!
Murg Makhani - vajas csirke
Igen, ez az, amit az indiai éttermekben is eszünk, nagyon paradicsomos, brutál vajas, selymes, lágy, varázslatos.
Recept ITT!
Tikka masala
Szintén nagyon ismert, minden indiai kifőzde és étterem étlapján megtalálható. Tudjátok, hogy mi a különbség a csirke tikka és a csirke tikka masala között? Annyi, hogy a csirke tikkánál a bepácolt húst sütjük meg, nincs szaft, a masalánál pedig a megsült csirkehús mellé készítünk még egy csodás szaftot.
Recept ITT!
Korma curry
Igen friss receptem, sok-sok pirított hagymával és mellé joghurt és kesudió alappal. Üt. Konkrétan.
Recept ITT!