Indiai gasztrotúra magyarul

Száraz spenót-krumpli főzelék, azaz szabdzsi

Aloo palak szabdzsi

2019. június 24. - Ági Helló Curry

Erről az ételről nem igazán tudtam jó fotót csinálni. Mi tagadás, ronda. És nagyon vega. De a spenótrajongókat semmi sem állíthatja meg!

A szabdzsi az indiai főzelék, ami csak abban hasonlít a magyar főzelékhez, hogy a fő alapanyaga a zöldség. Ezer féle verzió van, van sok szaftos tejszínesebb, vagy paradicsomosabb vegán, és vannak a száraz szabdzsik is. Mindegyik jó fűszeres. Milyen más lehetne? Több szabdzsi receptem ITT elérhető. Most nézzük meg ezt a száraz verziót.

img_20190624_183651_558.jpg

Hozzávalók 4 kisebb adaghoz:

40 dkg spenót (lehet fagyasztott blansírozott levél is és lehet friss is)

3 db közepes krumpli

2 cm-es gyömbérdarab

1 duci gerezd fokhagyma

1 zöld chilipaprika

2 teáskanál egész római kömény

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál őrölt koriander

0,5 teáskanál vörös chili por

1 teáskanál só

2 evőkanál ghee vagy olaj

 

A meghámozott krumplit felkockázzuk ízlés szerinti méretre. A spenótot 1-2 cm-es csíkokra vágjuk. A gyömbért pucolás után lereszeljük, így teszünk a fokhagymával is. A chilit felaprítjuk. Fűszereket kikészítjük.

Egy magas falú serpenyőben a zsiradékot közepes lángon felhevítjük. Beleszúrjuk a római köményt és pirítjuk 1 percet, amíg el nem kezd illatozni. Hozzáadjuk a zöld chili-gyömbér-fokhagyma hármast. Megint 1 perc pirítás, most jön az összes porfűszer (kurkuma, koriander, chili paprika), alaposan átkeverjük, kicsit pirul a porfűszer is és hozzáadjuk az aprított krumplit. Átkevergetjük és kb. 1 dl vizet öntünk rá. Lefedve 5 percet főzzük, azalatt a krumpli közepesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az aprított spenótot, sózzuk, átkeverjük és lefedve szintén kb. 4-5 perc alatt összepároljuk. Levesszük róla a fedőt és a maradék lét elfőzzük. Többször megkevergetjük közben, az sem baj, ha  krumpli néhol kicsit megpirul. Lepénykenyérrel fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr8714910094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.