Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Zöld csatni - Koriander-menta dip

2018. szeptember 17. - Ági Helló Curry

Az úgy volt, hogy gondoltam készítek egy sabunada vadát, azaz fűszeres tápióka fasírtot, amihez zöld csatni illik. Beáztattam a tápiókát, majd bekevertem az alapanyagot. Gyanús volt a tápióka, valahogy nem úgy viselkedett, ahogy azt illik neki. Nem baj Ágnes, jó lesz az. Felraktam az olajat melegedni, amiben majd kisütöm. Közben nekiláttam a zöld csatninak. Nem fogok nagy titkot elárulni, a sabudana vada atomjaira hullott az olajban, esélyem nem volt kisütni normálisan. A csatni már félig készen volt, és akkor azt már megcsináltam. Tudom, gáz, de simán pogácsával megettük. A sabudana vadát pedig újragondolom, hogy mi nem volt jó és ha kikísérleteztem, hozom nektek a receptet, mert amúgy nagyon finom:-)

No és akkor kanyarodjunk a zöld csatninkhoz. Pontosan olyan friss és üdítő az íze, mint amilyen a színe. Kiváló mártogatós lepénykenyerekhez, pakórákhoz, sültekhez vagy friss zöldségekhez. Gyorsan elkészíthető és azonnal fogyasztható. Nincs főzés, csak turmixolás.

img_20180917_185214_192.jpg 

Hozzávalók egy tálkányihoz:

2 marék friss korianderlevél

fél marék friss mentalevél

1 evőkanál frissen facsart citromlé

2-3 evőkanál natúr joghurt

1 csipet cukor

só ízlés szerint

 

Nincs más teendőnk, mint hogy a turmixba a megmosott és lecsepegtetett koriander és menta leveleket beletesszük. Hozzáadjuk a csipet cukrot, ízlés szerint a sót és a citromlevelet. Leturmixoljuk. Ha nehezen megy, tegyünk hozzá egy kis joghurtot. Ha simán sikerül krémesre turmixolni, akkor elegendő a legvégén hozzáadni a joghurtot. Egy kis ízlelés, hogy eléggé sós és savanykás-e, utánpótlás sóból és citromból, ha szükséges és kész is.

Tálalható!:-)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr4814245743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.09.18. 09:58:06

Hú, ezt nagyon szeretem!
Köszi a receptet. :o)

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2018.09.18. 11:06:39

@Attilajukkaja: Nincs mit:-) Szerencsém volt, még volt a kertben koriander is meg menta is, de már vészesen fogy és jön a rossz idő:-O

Attilajukkaja 2018.09.18. 12:32:56

@Ági Helló Curry:
Nálunk a menta sokáig bírja a "kertben", koriander meg a kínaiaknál vagy a vieteknél kapható egész évben. Nagy szerencsémre! :o)
süti beállítások módosítása