Indiai gasztrotúra magyarul

Csokis-szilvás cukkini muffin

2018. július 27. - Ági Helló Curry

Az úgy volt, hogy rengeteg cukkinim van és maradt pár szem szilva még, amelyeket szépségversenyre már nem küldenék. Jött a gondolat, hogy ebből süti lesz, mi is legyen? Legyen csokis muffin.  Nagy lelkesen le is reszeltem egy adag cukkinit, amikor is eszembe jutott, hogy elfogyott a tojás. No akkor ez egy vegán, tojásmentes süti lesz. Nem ez volt az alapcél, de nem bántuk meg:-)

Cukkinivel azért szeretek dolgozni, mert semlegesebb íze miatt ezer módon felhasználható. Nem csak sósan, édesen is. Mutatom is, hogy jelen esetben hogyan:-)

37150053_869877869870358_8320576774593314816_n.jpg

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

45 dkg megtisztított cukkini

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

10 dkg fehér búzaliszt

10 dkg nádcukor

10 dkg margarin

1 púpozott evőkanál nem cukrozott kakaópor

2 teáskanál sütőpor

8 szem szilva

5 dkg étcsokoládé

 

Előmelegítem a sütőt 180 C-ra.

A megtisztított cukkinit kislyukú reszelőn lereszelem, a margarint felolvasztom és a cukorral ezeket összekeverem. Egy tálba átszitálom a liszteket, a sütőport és a kakaóport. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadagolom a cukkinis keverékhez. Csomómentesre keverem kézzel, nem kell hozzá gép, nagyon könnyű tésztája van. A végén felaprítom a szilvát és az étcsokit és azt is hozzákeverem. 12 db-os muffin tálcát kivajazom és egyenletesen elosztom a formákban a tésztát.

Hőlégkeveréses sütőben 180 C-on kb. 15 perc alatt készre sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy valóban megsült-e.

Tojás nélkül is szépen összeáll a tészta, nagyon krémes eredményt kapunk belül. Kifejezetten elnyerte a család tetszését, hogy nem lisztes állaga van.

Jó étvágyat:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr6614144807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.