Indiai gasztrotúra magyarul

Helló Curry!

Uborka raita - a legnépszerűbb indiai joghurtos uborkasaláta

2018. május 01. - Ági Helló Curry

Régóta tudjuk más nemzetektől is, hogy az uborka-joghurt kombó tuti nyertes páros. Indiában sincs ez másképp.

A raitát egyébként más zöldségekkel is lehet készíteni, lényeg itt a joghurt, ami frissít, hűt és az erős csípősséget lágyítja. Hozok még majd más raitákat is, most viszont bemutatom az én nagy kedvencemet az uborkásat egy kis répával megspékelve.

img_20180501_070817.jpg

Hozzávalók 4 kis tálkához:

1 kígyóuborka

fél sárgarépa

1 nagy pohár (kb. 350 g) joghurt

fél teáskanál őrölt római kömény

csipet chilipor

 

Először is a joghurtot egy tiszta anyaggal bélelt szűrőbe öntöm. Természetes aláteszek egy edényt. Fél órát hagyom így. A megpucult uborkát lereszelem egy nagylyúkú rezselőn, enyhén megsózom, azt is pihentetem a joghurttal együtt. Ezuttán a megpucolt sárgarépát szintén lereszelem egy nagylyúkú reszelőn. Letelt a fél óra, az uborkát jól kinyomkodva egy tálba teszem, hozzárakom a reszelt sárgarépát és ráöntöm a lecsepegtettett joghurtot. Enyhén megsózom, fűszerezem az őrölt római köménnyel és a chilivel. Összekeverem és tálalásnál szórok még rá pár csipet római köményt.

 

Jó étvágyat:-)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr1013883120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Békési Erika 2019.07.07. 19:35:57

Kedves Ági!

Pénteken este először ettem indiai ételt Debrecenben és most találtam Rád.Köszönöm a sok hasznos tudnivalót..Kérdésem: melyik joghurtot ajánlod ehhez a recepthez?

Szeretettel: Békési Erika

Békési Erika 2019.07.10. 06:14:01

@Ági Helló Curry: Kedves Ági! Köszönöm,hogy itt lehetek!

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2019.07.14. 10:47:16

@Békési Erika: Most látom, hogy a válaszom fele lemaradt. Az aldiban szoktunk venni vödrös natúr joghurtot. Ha kérdésed van, keress nyugodtan ☺
süti beállítások módosítása