Indiai gasztrotúra magyarul

Indiai hagymasaláta

2018. május 01. - Ági Helló Curry

Ez a hagymasaláta egyszerű, csak néhány könnyen beszerezhető alapanyag kell hozzá, gyors és mégis pillanatok alatt a mesés keletre repít minket. Egy titka van, 10 perccel a szervírozás előtt dobjuk össze, hogy a só ne puhítsa nagyon meg a hagymát. Tökéletes kiegészítője a grillvacsoráknak.

img_20180501_070736.jpg

Hozzávalók 4 kis tálkányi adaghoz:

2 közepes fej lilahagyma

1 evőkanál frissen facsart leszűrt citromlé

1 csapott teáskanál őrölt római kömény

0,5 teáskanál chat masala (elhagyható)

apróra vágott friss koriander levél vagy petrezselyem

A megpucolt hagymákat kb. 4 mm-es karikákra vágjuk, a karikákat szétszedjük egy tálba. Meglocsoljuk a citromléval, megszórjuk az őrölt római köménnyel és a chat masalával (ha van), sózzuk, összekeverjük és a tetejére szórjuk a friss koriander vagy petrezselyem leveleket ízlés szerint. 10 percet állni hagyjuk és már fogyasztjuk is.

 

Jó étvágyat !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr3713883066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.