Indiai gasztrotúra magyarul

"RÉM" egyszerű sütőtök (kaddu ki) szabdzsi

ha már unod a levest....

2017. november 04. - Ági Helló Curry

img_20171104_120644_478.jpg

Sziasztok!

Jöjjön egy kihagyhatatlan szezonális alapanyag: a sütőtök!

Hozzávalók (2 fő részére):

60 dkg sütőtök pucolva és kb 1,5 cm-es kockákra felvágva

3 egész zöld chili

6 gerezd fokhagyma

2 teáskanál fekete mustármag

1,5 teáskanál kurkuma

1,5 teáskanál chili por

1,5 teáskanál só

olaj

 

Mindent magunk mellé készítünk, a sütőtök megpucolva és felkockázva, a chili paprika egy deszkán apróra vágva, a fokhagymák mellé lereszelve vagy áttörve. Egy magas falú serpenyőben az olajat felhevítjük, beledobjuk a fekete mustármagot, addig hevítjük, amíg pattogni nem kezd. Ekkor dobjuk rá az előkészített zöld chilit és a fokhagymát, kb. egy perc pirítás szükséges nekik. Lejjebb vesszük közepesre a lángot, hogy a porfűszerek meg ne égjenek, mert most jön a kurkuma és a chilipor. Ismét egy kis pirítás, rádobjuk a sütőtököt és sózzuk. Lefedve 10-15 perc alatt megfő.

Ennyi, tényleg csak ennyi!:-) Mindennel együtt 25 perc:-)

 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr9113173356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.